Haberler

Mersin: Silifke'deki Sağanak Yağışın Ardından

Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu, İlçede Sağanak Yağmurun Neden Olduğu Su Taşkınlarından 2 Bin 415 Hektar Tarım Arazisinin Zarar Gördüğünün Tespit Edildiğini Bildirdi.

Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu, ilçede sağanak yağmurun neden olduğu su taşkınlarından 2 bin 415 hektar tarım arazisinin zarar gördüğünün tespit edildiğini bildirdi.

Aşırı yağış ve su taşkınları nedeniyle İlçe Tarım Müdürlüğü ön hasar tespiti yaptı. Yapılan tespitlerde Arkum, Atayurt, Atakent, Karadedeli, Kurtuluş, Sökün ve Kabasakallı'da toplam 2 bin 415 hektar arazide tarım yapan 525 çiftçi ailesinin zarar gördüğü belirlendi.

Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü'nün, Silifke Ovası'nda ve köylerde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Bugüne kadar yapılan belirlemelerde 250 hektar sera domatesi, 400 hektar narenciye, 385 hektar bakla, 480 hektar yerfıstığı, 150 hektar çilek ve 750 hektar çeltiğin hasar gördüğü belirlendi. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla 525 çiftçimizin yağışlar ve su taşkınlarından zarar gördüğü tespit edildi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title