Haberler

Mersin Operada Muhteşem Yeni Yıl Konseri

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) senfonik yeni yıl konserinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) senfonik yeni yıl konserinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşen ve MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ile sivil toplum örgütü temsilcileri ile sanatseverlerin katıldığı konserin orkestra şefliğini Sedat Dağhan Doğu yaptı. Antalya Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın ve Pavaroti'nin tahtına aday gösterilen tenor Bülent Bezdüz ile Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestrası, konserin 1'nci bölümde A. Marquez'in Danzon 2, L. Dalla'nın Caruso, C. N. Ahmet'in 'Sevdim Bir Genç Kadını', 'Mazi Kalbimde Bir Yaradır' tango eserlerini, C. Cahangır'ın 'Nazende Sevgilim', N. Koyutürk'ün 'Papatya Gibisin', Di E.Fusco / R. Falvo'nun Dicitencello vule eserlerini seslendirdi.

Bandoneon sanatçısı Tolga Salman'ın repertuarın belli bölümlerinde eşlik ettiği konserin 2'nci bölümde ise C. Gardel'in Por Una Cabeza, A. Piazzolla'nin Milonga del Angel, Adios Nonino, Oblivion, Libertango ve Michelangelo 70 tango eserlerini koreografi eşliğinde yorumladı. Koreograflığını Mahmut Akyol, Burak S. Cebeci ve Özlem Şenormanlılar'ın yaptığı gösterinde bale sanatçıları, Meltem Baydar, Özge Hoşer, Melis S. Yeşiller, Pınar Humar, Seda Dereli, Can Arzuman, Buğra Alnıaçık, Yusuf Afacan, Erdem Arslan, Hüseyin A.Acar ve Önem Özden de dansları ile renk kattı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Antalya Mersin Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title