Haberler

Merkit ve Torunlar Central Avrupa Rallisi'nde

Central Avrupa Rallisi Macaristan'ta Başladı.

Central Avrupa Rallisi Macaristan'ta başladı.

Macaristan ve Romanya'da gerçekleştirilecek olan ralli bugün başkent Budapeşte'deki Heroes Square'den (Kahramanlar Meydanı) start aldı. Rallide Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Dakar Türk Takımı da yer alıyor. Motosiklet, otomobil ve kamyon kategorilerinde gerçekleştirilen rallinin 96 motosikletçi arasında yer alan Kutlu Torunlar 37, Kemal Merkit ise 38. sırada 2713 kilometrelik yarışmaya başladı.

Bugün yapılan 62 kilometrelik özel etabı Kemal Merkit 49 dakika 36 saniyeyle 30, Kutlu Torunlar ise 50 dakika 5 saniyeyle 36. sırada tamamladı. Jim Beam Dakar Türk Takımı yarışmada, KTM 450 exc-r motosikletleriyle maraton (minimum düzeyde modifiye edilmiş motosikletler) sınıfında yer alıyor.

Yarışmacılar daha sonra Romanya'ya geçecek ve ardan yarışma 26 Nisan'da Macaristan'daki Balaton Gölü'nde sona erecek.

Ocak ayında Lizbon-Dakar arasında gerçekleşmesi planlanan ralli, terör tehdidi nedeniyle iptal edilmişti. 2009 yılındaki ralli ise Güney Amerika'da gerçekleştirilecek ve bu yarışma için kayıtlar 15 Mayıs'ta başlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title