Haberler

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç'dan Yerel Yönetimler Yasası ile İlgili Açıklama

Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı ile İlgili Olarak Yapmış Olduğu Basın Toplantısında "Melikgazi Belediyesi Olarak Gerek Bilgili, Tecrübeli Personelimiz, Gerekse Araç, Gereç ve İş Makineleri ile Bu Gelişmeye Hazırız" Dedi.

Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yerel yönetimler yasa Tasarısı ile ilgili olarak yapmış olduğu basın toplantısında "Melikgazi Belediyesi olarak gerek bilgili, tecrübeli personelimiz, gerekse araç, gereç ve iş makineleri ile bu gelişmeye hazırız" dedi.

Bu yasa tasarısı ile Kıranardı, Hisarcık, Gesi, Mimarsinan, Turan, Gürpınar ve Büyükbürüngüz gibi yerleşim alanlarının Melikgazi Belediyesine bağlanacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Biz yasalara tabiiyiz. Seçme şansımız yok. Yasada Kıranardı, Hisarcık, Gesi, Mimarsinan, Turan, Gürpınar ve Büyükbürüngüz yerleşim alanlarının 2009 yılından itibaren Melikgazi Belediyesine bağlanması ön görülmektedir. Bu konu hakkında birçok görüş bildirilmekte ve vatandaşlar yanlış bilgilendirilmektedir. Melikgazi Belediyesi, genel olarak çıkarılan bu yasanın uygulayıcısıdır. Yapılan çalışma hizmet etkinliğe dönük olup, hizmetin daha etkin, verimli ve israfsızca verilmesi amaçlanmaktadır. Melikgazi Belediyesi kuruluş gününden itibaren başarısını kanıtlamış örnek ve referans bir belediyedir. Bu açıdan yasanın onaylanmasından sonra oluşacak hizmet alanında daha etkin, verimli ve kalıcı hizmetler verebilecektir. Bunun için her türlü personel, teknik ve bilgi alt yapısı mevcut olup. Bu gelişmeye hazırdır" dedi.

2008 yılı için Melikgazi Belediye bütçesinin 105 milyon YTL, Melikgazi Belediyesine bağlanacak olan 7 belediyenin ise toplam bütçelerinin 15 milyon 485 bin YTL olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, 2008 yılı içerisinde sadece 30 milyon YTL asfaltlama, 25 milyon YTL park ve yeşil alan için bütçe hazırladıklarını, bu açıdan bütçe hususunda da bir sıkıntılarının olmadığını sözlerine ekledi.

(SE-SE-Y) 05.03.2008 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title