Haberler

MEB'den, "Erotik Hikayeler" Haberlerine Yalanlama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 'Talim ve Terbiye Onaylı Erotik Hikayeler' Başlıklı Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını Bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ''Talim ve Terbiye onaylı erotik hikayeler'' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MEB'den bazı gazetelerde yer alan haberlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, haberdeki, ''kitapların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylandığı ve tavsiye edildiği'' ifadelerinin yanlış olduğu ifade edildi.

Kurulun eğitim kurumlarında okunacak ders kitaplarını ''incelediği ve onayladığı'', yardımcı kitaplarının tavsiyesi ile ilgili herhangi bir yönlendirmesinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, yardımcı ders kitapları ile ilgili tavsiyelerin doğrudan okul müdürleri ve öğretmenlerce gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Yayınevi kitaba koyduğu notta 'kitabın Ağustos 2004/2583 tarih ve sayı ile yayımlanan Türkçe dersi müfredat programına uygun olarak hazırladığını ve kendilerinin herkese tevsiye ettiklerini' ifade etmektedir. Kurulun kabul edip yayımladığı Türkçe müfredatı ile söz konusu hikaye kitabının aynı şeyler olmadığı açıktır.

Gönül arzu eder ki, bu tür haberlere büyük duyarlılıkla yaklaşan medyamız, tüm evlere giren ve rahtlıkla çocukların da karşı karşıya olduğu kendi yayınlarında da aynı duyarlılığı göstersin.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title