Haberler

"Masada Erdoğan ve Abdullah Öcalan Oturuyor"

Güncelleme:

CHP'li Günaydın, Bursa'da yaptığı açıklamada İmralı sürecinin Türkiye'yi nereye götüreceğini kaygıyla izlediklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Bursa'da yaptığı açıklamada İmralı sürecinin Türkiye'yi nereye götüreceğini kaygıyla izlediklerini belirterek, "Masanın bir tarafından Abdullah Öcalan var. Masanın bir tarafından kim var? MİT var. MİT Anayasa, yerel yönetimlere ilişkin tasarrufta bulunabilecek, bunun pazarlığını yapabilecek bir kurum mudur? Bunu yapabilecek siyasi iradedir. MİT'in adını koyalım. O masaya Recep Tayyip Erdoğan oturuyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Bursa'da partisinin il binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de çok ciddi bir adalet ve demokrasi sorunu olduğunu iddia eden Günaydın, "'Bu memlekette emniyet görevlileri savcı, bilirkişiler hakim oldu. Böyle adalet olmaz' diyor. Bunu bir başka kişi söylemiş midir? Evet söylemiştir. Hatırlatalım Hanefi Avcı. 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabında yazdıktan sonra okyanus ötesinden 'Allah taksiratını affetsin' şeklinde bir yorum gelmiştir. Bugün Hanefi Avcı 40 yıllık hapis istemiyle yargılanmaktadır. Sol bulduğu her yere saldırmakla ömür tüketen bir kişi, şimdi devrimci karargah örgütü davasından yargılanmaktadır. Davanın diğer sanıkları adı geçen kişiyle yan yana durmamak için duruşma salonuna girmemeyi tercih etmektedirler. Şu soruyu soruyorum, aynı iddiayı ortaya koyan iki kişi var. Birisi Hanefi Avcı, 40 yıllık hapis istemiyle yargılanıyor, birisi Danıştay Başkanı. Aradaki derin çelişkiyi birilerinin açıklaması lazım" diye konuştu.

"O MASAYA RECEP TAYYİP ERDOĞAN OTURUYOR"

İmralı görüşmeleri ile ilgili değerlendirmede de bulunan Günaydın, Oslo'da yapılan gizli görüşmeleri hatırlatarak, bazı durumların gizli olarak yürütüldüğünü söyledi. MİT'in görüşmeler yaptığını ifade eden Günaydın, "Masanın bir tarafından Abdullah Öcalan var. Masanın bir tarafından kim var? MİT var. MİT Anayasa, yerel yönetimlere ilişkin tasarrufta bulunabilecek, bunun pazarlığını yapabilecek bir kurum mudur? Bunu yapabilecek siyasi iradedir. MİT'in adını koyalım. O masaya Recep Tayyip Erdoğan oturuyor. Masanın taraflarını Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan olarak tanımlayalım. Bu şereflilik şerefsizlik tartışmalarını bir tarafa bırakıp bu somut durumu kaydedelim" dedi.

Bu sürecin Türkiye'yi nereye götüreceğini kaygı ile izlediklerini ifade eden Günaydın, bu meseleyi askeri polisiye önlemlere çözülemeyeceğini söylediklerini hatırlattı. Günaydın, "Bundan 3 yıl evvel şu anda terörist tanımlaması ile Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı iken bu sözlerin aynısını söylemişti. Bir siyasetçinin bir genel başkanın gerisine düşmesi elbette kabul edilemez. Hangi koordinatör ülke görüşmelere katılıyor? Kim kime ne söz veriyor? 75 milyonun en ufak bilgisi yok" diye konuştu.

"ÖZÜR DİLENMESİ ÖNEMLİ BİR ADIM"

Türkiye'de BDP milletvekilinin Hakkari'de, Samsun'da fikirlerini açıklayabileceğini ifade eden Günaydın, MHP milletvekilinin de Tekirdağ veya Diyarbakır'a gidip fikrini açıklayabileceğini; bunların olgunlukla karşılanması gerektiğini dile getirdi. Sinop'ta yaşanan olumsuz olaylardan dolayı CHP'nin suçlandığını söyleyen Günaydın, özür dilenmesini hatırlatarak, "Siyasette özür dilemeyi önemli adım olarak görüyorum" dedi.

KARADENİZ GEZİSİ DOĞRU BİR ADIM DEĞİLDİ

Karadeniz'de BDP'li milletvekillerinin yaptığı gezi ile ilgili değerlendirmede de bulunan Günaydın şunları söyledi:

"BDP siyasi parti. Kendi programlarını kendisi yapar. Biz onların aldıkları kararları burada yargılama durumunda değiliz. Ancak ben yıllardır siyasetle uğraşan bir kişi olarak böyle bir süreçte Karadeniz gezisinin organize edilmesinin siyaseten doğru bir adım olmadığını değerlendiriyorum. Bu benim şahsi fikrimdir. Diğer milletvekilleri benimle aynı düşünmek zorunda değil. Kendi kararlarını uygulayabilirler. Ortaya çıkan sonuçların Türkiye'nin ortak yararına hizmet edip etmediğini hep beraber değerlendirmek durumundayız." - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Türkiye İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title