Haberler

DİKA'nın düzenlediği "Girişimcilik Yarışması"nı kazananlar belli oldu

Güncelleme:

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA), Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan TRC3 Bölgesi'nde uyguladığı "Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA), Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan TRC3 Bölgesi'nde uyguladığı "Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nın kazananları belli oldu.

DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, bir otelde organize edilen ödül töreninde, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen projenin geçen yıl haziran ayında başladığını belirtti.

Salgına rağmen 4 ilde eğitim verildiğini dile getiren Alanlı, şimdiye kadar 3 bin gence ulaştıklarını, proje sonunda da 10 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

"Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan bölgemizde genç işsizliğinin azaltılmasını hedefliyoruz." diyen Alanlı, proje kapsamında girişimcilik kültürünü bölgede yaygınlaştırmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini ifade etti.

Alanlı, "Girişimcilik Yarışması'na 4 ilden 67 başvuru alındı. Başvurular jüri üyelerimiz tarafından değerlendirildi ve başarılı bulunan 3'ü ilan edildi. Başarılı bulunan yarışmacılarımız, başarılı iş fikrine sahip olan yarışmacılarımız yine aynı iş konularıyla ilgili olarak İzmir, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren, kendi alanlarında başarılı şirketlerde bir ay boyunca staj yapma imkanına sahip olacak." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik reformlar programı kapsamında gençlerin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikte istihdamda yer almalarını sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Gençlerin salgın sonrası döneme güçlü bir şekilde hazırlanmaları ve girişimlerde bulunmaları gerektiğini belirten Demircan, "Ülkemizin geleceğe daha güçlü bir şekilde taşınması adına geleceğimiz olan gençlerin bu anlamda gayretli olmasını bekliyoruz." dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu AB Politikaları Program Müdürü Tsvetana Stoycheva da genç işsizlere yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, "Avrupa Birliği'nde genç istihdamını teşvik programları girişimleri var ve orada kullandığımız yöntemleri, attığımız adımları burada da birebir uygulayarak gençler arasındaki işsizliği düşürmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Siirt'ten katılan Neslihan Bulgaz "Eko Bio Pazar", Batman'dan Edanur Dursun "Kolektif Atölye" ve Şırnak'tan İbrahim Munis "Cizre Memilheva Kurabiyesi" isimli iş fikirlerinin sunumlarını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Batman Şırnak Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title