Haberler

Manisa'daki Tarımsal Kooperatiflere 10 Milyon YTL Kaynak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Manisa'daki 11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 10 Milyon YTL'lik Yatırımını 2008 Yılı Programına Aldığı Bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Manisa'daki 11 tarımsal kalkınma kooperatifinin 10 milyon YTL'lik yatırımını 2008 yılı programına aldığı bildirildi.

Tarım şehri Manisa'da son yıllarda yürütülen hayvancılık projeleri hakkında Tarım İl Müdürü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, 2008 yılında hayvancılık projesi uygulanacak kooperatif sayısının 11 olup ayrıca 2007 yılından beri 5 kooperatifin projelerinin devam ettiğini, toplamda 16 tarımsal amaçlı kooperatifin bu yıl proje kapsamında olduğunu söyledi.

Manisa'nın tarımsal üretim çeşitliliği ve bolluğu ile olduğu kadar son yıllarda hayvancılık ve hayvansal üretimde de Türkiye'de söz sahibi olmaya başladığına dikkat çeken Çelik, açıklamasına şöyle devam etti: "Özellikle kooperatifler aracılığı ile yapılan hayvancılık desteklemeleri ve projeleri ile Manisa'ya önemli miktarda yatırım yapılmıştır. Amacımız, üreticilerimize yüksek damızlık evsafında hayvan ve modern ahırlar, süt toplama merkezleri temin ederek üretime, verimliliğe katkı sağlamaktır. Bunun için damızlık hayvanların temininden önce üreticilerimizi hayvancılık konusunda eğitim programlarına tabi tutuyoruz. Hayvan besleme ve bakımı, hijyenik süt elde etmek, kaliteli süt ve süt ürünleri üretimi- işlemesi gibi konularında yoğun eğitimler sonucunda hayvanları üreticilerimize temin ediyoruz.

Modern ahır inşaatları yapılıp, üretilen sağlıklı sütler modern süt toplama merkezlerinde biriktirilip işlemeye sunuluyor." Tarım İl Müdürlüğü ve Manisa Holstein Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliği'nin işbirliğinde yapılan suni tohumlama çalışmaları sonucunda Manisa'da ırk ıslahında önemli başarılar sağlandığını kaydeden Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, "İlimizde mevcut bulunan 186 bin 871 adet sığırın yüzde 87'si yüksek verimli kültür ırkı ve kültür ırkı melezi sığırlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla bu bir avantajdır. Yani ilimizdeki süt sığırı popülasyonunun potansiyel verimlerinin yüksek olduğunun göstergesidir. Burada yapılması gereken bu potansiyelin iyi bakım barınak şartlarıyla ortaya çıkarılmasıdır. Ayrıca kaliteli ürünü sütü ve süt ürünleri elde ederek modern tesislerde işlemesini yapmaktır. Zaten bizde buna çalıyoruz.” diye konuştu.

“Hayvancılık faaliyetleri hepimizi ilgilendiriyor” uyarısında bulunan Çelik, “Gerek üretici ve gerekse tüketici açısından hayvansal gıdalar vazgeçilmezlerimizdir. Bakanlığımız önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hayvancılığa gerekli desteklemeyi yapmaktadır. 2008 yılından itibaren birim hayvan başına uygulanan destekleme modeli ile farklı ödeme biçimleri birleştirilerek uygulama ve faydalanma kolaylığı getirilmiştir. Birim anaç sığıra 300 ile 400 YTL arasında, damızlık koyun keçi başına 10 YTL, arıcılıkta ise kovan başına 5 YTL'dir. Burada şunu da ifade etmek gerekir ki yapılan bu çalışmalar 2002 yılından 2007 yılana kadarki süreçte ilimizde et ve süt üretimini artırmıştır." dedi.

(ÖA) 24.04.2008 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title