Haberler

Manisa'da deprem fırtınası sürüyor! 1 günde 44 deprem meydana geldi

Güncelleme:

Manisa'da geçtiğimiz ay meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan deprem fırtınası sürüyor. Bölge beşik gibi sallanırken bir günde tam 44 deprem meydana geldi.

22 Ocak'ta merkez üssü Akhisar'ın Musalar Mahallesi olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından deprem fırtınasının yaşandığı Manisa'da sarsıntılar devam ediyor. Bir aydır depremlerle sallanan Manisa'da son 16 saat içerisinde 44 deprem meydana geldi.

Manisa'da deprem fırtınası sürüyor! 1 günde 44 deprem meydana geldi

DEPREM FIRTINASI HALKI TEDİRGİN EDİYOR

Deprem fırtınası sebebiyle yaşanan sarsıntılar sebebiyle halk büyük tedirginlik yaşarken, yaşanan depremlerin dördünün 3 şiddetinden büyük olması insanların yine sokaklara dökülmesine sebep oldu.

Manisa'da deprem fırtınası sürüyor! 1 günde 44 deprem meydana geldi

HASARLI BİNALARDA YIKIM SÜRÜYOR

Bugün 04.25'te merkez üssü Akhisar Musalar olan 3.4, 08.26'da Kırkağaç İlyaslar'da 3.6, 08.44'te Kırkağaç Karakurt'ta 3.0, 12.15'te Kırkağaç Karakurt'ta 3.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremlerin herhangi bir hasara neden olmadığı öğrenilirken bir yandan da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Manisa'da deprem fırtınası sürüyor! 1 günde 44 deprem meydana geldi

DEPREM FIRTINASI NEDİR?

Belirli bir bölgede meydana gelen depremler dizisidir. Artçı sarsıntılardan farkı tek bir depreme bağlı olmayışlarıdır. Esas depremden sonra ondan daha yüksek şiddette artçılar meydana gelmezken deprem fırtınalarında bu mümkündür.

Deprem fırtınalarının bir ana deprem ile bir ilişkisi de yoktur. Deprem fırtınalarının, çoğunlukla, küçük ve orta büyüklüklerdeki depremlerin meydana geldiği derinliklerde, kayaların içindeki kırık, çatlak gibi gözeneklerde yer alan akışkanların çevrelerine uyguladıkları basıncın artması sonucu meydana geldikleri gözlenmektedir.

Deprem fırtınaları, oluşacak bir ana depremin mutlak bir habercisi olarak kabul edilmemelidir. Türkiye'nin birçok yöresinde bu tanıma uygun geçici deprem aktiviteleri gözlenmekte ve belirli bir süre sonra da bunlar kaybolmaktadır. Bu aktiviteler yakın yerleşim alanlarında hissedildiği taktirde, bir öncü aktivite olup olmadığı konusunda şüphe ve söylentilerin ortaya atılmasına yol açmakta ve haklı olarak o yörede yasayanları tedirgin etmektedir. Ancak herhangi bir deprem yoğunlaşmasının, bir öncü aktivite mi, yoksa bir süre sonra kaybolacak geçici bir deprem fırtınası mi olduğunu belirlemek çok zordur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Akhisar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title