Haberler

Maltepe'de toplanma alanları 4 katına çıkarak 206'ya yükseldi

Güncelleme:

Maltepe Belediyesi 17 Ağustos depreminin yıldönümünde 550 bin nüfuslu Maltepe'de deprem hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Maltepe sınırlarında 53 olan toplanma alanları 206'ya yükseltildi.

Maltepe Belediyesi, olası depremler için hazırlıklarını sürdürüyor. Maltepe Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi yetkilisi İdris Kemal Kartalkaya, deprem hakkındaki hazırlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Afad İLE İŞBİRLİĞİ

Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi olarak, 2015 yılında ' Maltepe Afetlere Gönüllü Hazırlanıyor' başlıklı Kalkınma Ajansı ile ortak proje gerçekleştirildiğini belirten Kartalkaya, "Bu proje sonunda AFAD ile işbirliği yapılarak Maltepe'de ikamet eden 301 gönüllüye sertifikalı arama kurtarma eğitimi verildi.Daha sonra projenin devamında Cevizli Tugay yolunda Afet Eğitim Merkezi açıldı. Bu merkezde muhtarlar aracılığı ile 18 mahallede belirlenen mahalle afet gönüllüleri ekiplerine eğitimler verildi. Sivil Savunma Birimi, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) içerisinde ilçe afet planını hazırlamış, İl Risk Azaltma Planına göre (İRAP), İRAP planını hazırlamıştır'' dedi.

Sivil Savunma Birimi çalışmaları kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin (AADYM) inşaatı Aydınevler'de devam ediyor. Bu merkezin 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Gününde açılışı planlanmaktadır. Merkezde 7/24 esasına göre vardiyalı olarak hizmet verilecek.

ÖZEL HAZIRLIK YAPILDI

Kartalkaya, risk anlarında iki çeşit toplanma alanı olduğunu belirtti. Bunların;

1.'si ilk tehlikeyi atlatmak için bulunduğumuz mekânda en yakın boş alanlar.

2.'si ise çadırların kurulduğu, yemeklerin dağıtıldığı büyük barınma alanlar.

İçişleri Bakanlığı 2021 yılını''Afet Yılı'' ilan etmiştir. Afet çalışmalarının tamamı 2021 yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Toplanma alanlarının belirlendiği, tabelaların asıldığı Maltepe genelinde 1628 sokak, 4 bulvar ve 123 cadde de bu çalışmalar başlatılacak, 29 bin 697 binanın girişine toplanma alanlarını belirten barkodlu etiketleme yılsonuna kadar tamamlanacak.

RİSKLİ YAPILAR DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Ayrıca ilçe genelinde yapılan hazırlıklar çerçevesinde riskli yapılarla ilgili çalışmalarda hassasiyetle takip ediliyor. Riskli yapılar kapsamında son 7 yılda riskli yapı tespiti yapılan bina sayısı 2 bin 996, son 7 yılda deprem yönetmeliğine göre ruhsatlandırılan bina sayısı ise 2 bin 625 olarak riskli yapıların depreme dayanıklı dönüştürüldüğü bildirildi.

Olası yaşanabilecek deprem ve diğer afetlerle ilgili yapılan hazırlıklar kapsamında son bir yıl içerisinde 53 olan toplanma alanları 206'ya yükseltildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Maltepe Belediyesi Kartalkaya Maltepe AFAD Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title