Haberler

Malatya'da Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Başlıyor

Malatya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mesob), Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilen 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi' Çerçevesinde, Malatya ve Çevre İllerde Yaşayan Kadınlara Girişimcilik Eğitimi, Hali Hazırda İş Sahibi Olanlara İse İş Geliştirme Konusunda Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Vermeye Hazırlanıyor.

Malatya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi' çerçevesinde, Malatya ve çevre illerde yaşayan kadınlara girişimcilik eğitimi, hali hazırda iş sahibi olanlara ise iş geliştirme konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye hazırlanıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi', 2008 yılı içinde Malatya'nın da aralarında bulunduğu 25 ilde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) aracılığı ile yaklaşık 4 bin 500 kadına ulaşmayı hedefliyor.

'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi' Malatya Merkez Yöneticisi Fisun Çetin, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri ve bağlı merkezlerinde verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşım grup toplantıları gibi hizmetlerle kadınları iş hayatında daha aktif bir rol üstlenmeye teşvik etmek, işini kurmuş olan kadın girişimcilerin ise işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Malatya Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezi, Mart ayından

itibaren bu hizmetleri sunmaya başlayacak. Malatya'nın yanı sıra 24 ilde daha 24 Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezi ve bağlı merkezlerle, Türkiye'nin kuzeybatısında Balıkesir'den doğuda Tunceli'ye, Karadeniz Bölgesi'nde Ordu'dan Akdeniz'de Adana'ya kadar hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

Çetin, "Kadınların kendi işlerini kurma kararı almasına ve iş sahibi olanların işlerini geliştirmelerine rehberlik etmek amacıyla, yaklaşık 4.5 milyon euro bütçeli proje kapsamında sağlanacak hizmetler arasında, mikro-kredi sağlanması kılavuzluğundan, deneyim paylaşımı grup toplantılarına, eğitimlerden grup ve bireysel danışmanlığa kadar uzanan hizmetler yer almaktadır" dedi.

(BK-SMR-HE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title