Haberler

Makedonya'da Seçim Kampanyaları Hız Kazandı

Makedonya'da 5 Haziran'da düzenlenecek olan parlamento seçimleri yaklaşırken kampanyalar hız kazandı.

Makedonya'da 5 Haziran'da düzenlenecek olan parlamento seçimleri yaklaşırken kampanyalar hız kazandı.

Sosyal Demokratlar Birliği öncülüğünde 16 partili koalisyonda yer alan Türk Milli Birlik Hareketi seçim kampanyalarına hız verdi. Koalisyon mitinglerine katılan TMBH, tek başına da seçim kampanyasını yürüterek kendi milletvekili adayların tanıtımını da yapıyor. Parlamento seçimlerinden galibiyet bekleyen Türk Milli Birlik Hareketi, milletvekili adayları olan 5. bölgede 5. sırada Genel Başkan Erdoğan Saraç ve 6. bölgede 5. sırada Nazım İbrahim için halktan oy istedi. "Kendi geleceğin için EVET" koalisyonun iktidarında Makedonya'da durumun daha iyi olacağını söyleyen TMBH Genel Başkanı Erdoğan Saraç, dış yatırımların eksikliğinden Makedonya'da istikrardan söz edilemediğini belirtti.

"350 bin kişinin işsiz olması ciddi bir sorundur" diyen Saraç, Makedonya'da nüfusun yüzde 33'ünün fakir olduğunu söyledi. Saraç, iktidara geldikleri takdirde ilk üç ayda NATO'ya kesinlikle üye olacaklarını ve istihdamın sağlanacağını kaydetti.

Yunanistan'ın baskılarına rağmen Makedonya'nın gerçek olduğunu ve vatanları olduğunu söyleyen Saraç 5 Haziran'da bir değişimin olacağını da vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title