Haberler

    Kuyruk Sokumu Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Bölüm Bakar

    Kuyruk sokumu, omurganın en alt bölümü olarak tarif edilmektedir.

    Kuyruk sokumu, omurganın en alt bölümü olarak tarif edilmektedir. Bu bölgede meydana gelen herhangi bir travma şiddetli ağrılar ile sonuçlanabilmektedir. Bu sebeple ağrı hissedilir hissedilmez bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

    Kuyruk Sokumu Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

    Kuyruk sokumu ağrısının en büyük belirtisi, sert bir zemine oturulduğunda şiddetli bir ağrı hissedilmesidir. Bu ağrı zamanla, bel bölgesinden bacak bölgesine de yansıyabilmektedir. Bölgedeki ağrı hafif ve dayanılabilir bir düzeyde ise öncelikle; hafif egzersizler ile esnemek, bölgeye buz ya da sıcak kompres uygulamak ve hafif masaj yapmak önerilmektedir. Ancak ağrı devam ettiği taktirde bir ortopedistten yardım alınabilmektedir

    Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

    Kuyruk sokumu ağrısına genellikle ortopedi ve travmatoloji bölümü bakmaktadır. Burada hastanın ağrısına sebep olan faktörün bulunabilmesi için; pelvik ve rektal muayene, röntgen, manyetik görüntüleme ve kan tahlillerinden yardım alınmaktadır. Kuyruk sokumu ağrısının başlıca nedenleri olarak; bölgeye darbe alınması, uzun süre sabit oturmak, aşırı kilolu olmak, doğum sırasında travma, sinir sıkışması ya da omura ile ilgili sorunlar gösterilmektedir.

    Ortopedi ve travmatoloji bölümü, kuyruk sokumu ağrısının sebebine bakarak bazı tedavi yollarına başvurmaktadır. Fizik tedavi, ilaç tedavisi, enjeksiyon, psikoterapi ve bazı durumlarda ameliyat tercih edilmektedir. Hamile kadınlarda görülen kuyruk sokumu ağrısı ya da basit yaralanmalarda, ağrının kendiliğinden geçmesi beklenmektedir. Bu durumlarda meydana gelen kuyruk sokumu ağrısı birkaç hafta içerisinde tamamen iyileşmektedir.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Ağrı Magazin Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title