Haberler

Liseli Çağla'nın Atletizm Aşkı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çömlekçi köyünde ikamet eden Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Çağla Torlak’ın (16) atletizme ilgisi başarı grafiğini yükseltiyor.

Çaycuma ilçesindeki Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi’nde ikinci sınıfa giden ve ilkokulda Beden Eğitimi Öğretmeni Selahattin Anıldemir sayesinde atletizme başlayan ve bu yıla kadar okul hayatı boyunca katıldığı yarışmalarda dereceler kazanan ve başarıdan başarıya koşması sonucu 28 madalyaya sahip olan Çağla Torlak’ın hikayesi görenleri şaşkına çeviriyor. Beden eğitimi derslerinde antrenman yapan Çağla, hayat hikayesini İHA’ya anlattı. Dersleri hayli iyi olan Çağla, hafta sonları Beden Eğitimi Öğretmeni Fikret Saka ve antrenörü Selda Tuzcuoğlu tarafından müsabakalara hazırlanıyor. Çağla Torlak kendisinde ilgi odağı olan atletizme olan merakını şöyle anlattı: “Koşuya ilkokulda Selahattin Anıldemir sayesinde başladım. Beden derslerinde koşular yaptırıyordu. Benim gurubum sürekli birinci oluyordu. Bir gün hocam beni yanına çağırdı. Koşularla ilgili araştırma yaptığını ve ilçede koşular olduğunu söyledi. Çalışmalara başladık. Sonra ilk koşumda ikinci oldum. Zonguldak’a gitmeye hak kazandım. Orada da üçüncü olarak devam ettim. Yirmi yarıştan on beşi birincilik, birkaç ikincilik ve bir üçüncülüğüm var. Sürekli ilçede bulunan statta çalışıyoruz. Selda hocam beni devamlı çalıştırıyor.”

“HER BAŞARILI SPORCUNUN ARKASINDA BİR SPONSOR VAR”

Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Çağla Torlak, derslerinin iyi olduğunu ve koşularla birlikte derslerini de aksatmadığını ifade ederek özverili bir şekilde Türkiye şampiyonasına gitmek için çalıştığını, her sporcunun arkasında bir sponsor olduğunu ve kendisinin de bir sponsor desteği olmasını istedi. Torlak, daha çok çalışarak Türkiye şampiyonasına gitmeyi ve kazanacağını söyledi. Okula ve antrenmanlarına devam ettiğini anlatan Çağla Torlak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Derslerim çok iyi koşuyla birlikte idare etmeye çalışıyorum. Şuana kadar koştuğum koşulardan 28 madalya sahibiyim. Her başarılı sporcunun arkasında bir sponsor var. Benim sponsorumun olmasını istiyorum. Sponsorun olması demek, maddi anlamda destek demektir. Azimli bir şekilde devam etmeye çalışacağım.”

BAŞARILI SPORCU

Beden Eğitimi Öğretmeni Fikret Saka da Çağla’nın çok iyi bir sporcu olduğundan bahsederek düzenli çalışabilmesi için Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından antrenör eşliğinde atletizme daha çok ilgi duyacağını ve başarıdan başarıya koşması için çalışacaklarını ifade etti. Saka, Çağla'nın başarılı bir sporcu olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz onunla bir yıldan beri çalışıyoruz. Gençlik spor müdürlüğümüz ve gençlik spor müdürlüğümüzün antrenörü Selda hanımla birlikte ortaklaşa çalışıyoruz. Okulda okul ve kulüp müsabakalarına çıkarmayı çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda Çağla bin 500, 800 ve 400 metrede il birinciliği kazandı. Çağla’yı çekecek ve karşısına çıkacak rakip yok burada tek başına çalışıyor. Dolayısıyla kendisini daha ileriye çekebilecek arkadaşları yok. Biz, burada Çağla’ya spor yaptırmaya ve başarılı olmasına çalışıyoruz. Daha düzenli çalışabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Hem Milli Eğitim hem de Gençlik Spor Müdürlüğü olarak. Çağla’nın başarılı olması için mücadele ediyoruz.”

Atletizm antrenörü Selda Tuzcuoğlu ise şunları söyledi: “Çağla ile bir senedir birlikteyim. Onun gibi bir sporcum keşke birkaç daha olsa. Kendisi verimli ve özverili sporu istiyor. İnşallah onu daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Rakibi burada olmadığı için onun için daha iyi olacak. İl dışına çıkacağız ama rakibi olmadığı için bir yerde kalıyoruz. İl de 400 ve 800 metrede birincilikleri var üst kademelere getirmek için çalışacağız.”

ANIL TAŞKIRAN-SELAHATTİN ADIGÜZEL

ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Çömlekçi Türkiye Çaycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title