Haberler

Lefkoşa: Rum Gazetelerinden "Yerel Seçimler" Yorumları

Bugün Yayınlanan Rum Gazeteleri, Yarın Güney Kıbrıs'taki Belediye ve Muhtarlıklarda Yapılacak Olan Yerel Seçimlerle İlgili Çeşitli Haberlere Yer Verdi.

Bugün yayınlanan Rum gazeteleri, yarın Güney Kıbrıs'taki belediye ve muhtarlıklarda yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili çeşitli haberlere yer verdi.

Mahi Gazetesi "Yarınki Yerel Seçimler İçin Herşey Hazır" başlığıyla orta sayfasında geniş yer verdiği haberinde, dün gece yarısı itibarıyle seçim propagandasının tamamlandığını yazdı. Habere göre Güney Kıbrıs'ta seçimlerde oy vermek zorunlu. Oy verme işlemi 07.00-18.00 saatleri arasında olacak, 12.00-13.00 saatleri arasında ise öğle tatili yapılacak. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan seçmen sayısının 505 bin 172 olduğu açıklandı. Seçmenlerden 3 bin 728'i Avrupa vatandaşı. Bu vatandaşların çoğunluğunu ise İngiliz, Yunan ve Almanlar oluşturuyor. Gazeteye göre, Güney Kıbrıs'ta ikamet etmekte olan 309 Kıbrıslı Türk de oy kullanma hakkına sahip olacak. Öte yandan seçimlerde mahkumlar da oy kullanacak. Bu amaçla Rum Merkezi Cezaevi'nde özel bir seçim merkezi kurulacak.

Rum İçişleri Bakanlığı Yüksek Seçim Kurulu Genel Müdürü Lazaros Savvidis ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, herşey sorunsuz gittiği takdirde seçim sonuçlarının yarın akşam saat 22.00 civarında açıklanmasının beklendiğini kaydetti. Savvidis, küçük belediyelerle ilgili seçim sonuçlarının saat 20.00-20.30 sıralarında açıklanmasının beklendiğini, yerel seçimlerin tüm aşamasında yaklaşık olarak 10 bin kişinin görev yapacağını belirtti.

Haravgi Gazetesi de, "Saat 22.00'de Belediye Başkanlarını Bileceğiz" başlığıyla yayımladığı haberinde, yarınki seçimlerde ilk kez bin 446 seçim merkezinin faaliyet göstereceğini belirtti. Savvidis'in Haravgi Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, yarınki yerel seçimlerin 'özel öneme sahip bir süreç olduğunu', çünkü seçimlere Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk ve Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin vatandaşlarının birlikte katılacaklarını söylediği kaydedildi.

Öte yandan gazete, 'işgal ya da yarı işgal altındaki bölgelerden' gelmiş olan göçmen seçmenlerin, öncelikle geldikleri yerin belediye ya da muhtarlıklarında, daha sonra ise ikamet ettikleri yerin belediye ya da muhtarlıklarında olmak üzere 2 kez oy kullanacaklarını kaydetti.

Gazete ayrıca Kıbrıslı Türkler'in ilk kez Rum yerel seçimlerinde oy kullanacaklarını da belirtti.

Simerini Gazetesi ise, "2 bin 500 Polis Alarmda-Yarınki Yerel Seçimlerle İlgili Seferberlik" başlığıyla yayımladığı haberinde, belirlenen ve bugün sabahtan itibaren uygulamaya konacak olan yarınki seçimlerle ilgili özel eylem planı çerçevesinde 2 bin 500 polis memurunun görev yapacağını, ayrıca Rum Merkezi Cezaevi Müdürlüğü'nün de kadın ve erkeklerden oluşan 335 mahkumun yarınki seçimlerde oy kullanacağından dolayı alarmda olduğunu belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title