Haberler

Lefkoşa: KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, AP'nin Türkiye Raporunu Değerlendirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) Gidiş Hattının İyi Olmadığını Belirterek, Birliğin Türkiye'yi Almamak İçin Uğraştığını Söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) gidiş hattının iyi olmadığını belirterek, birliğin Türkiye'yi almamak için uğraştığını söyledi.

KKTC Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kabulü sırasında Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporunu değerlendiren Rauf Denktaş, "Beklenen oldu. En kötüsünü gösterip kötüye indiler. Kötü şartlar devam ediyor ve devam edecek" dedi. AB'nin Türkiye'yi almamak ve ikinci sınıf üye yapmak için planlanmış bir programı yürütmekte olduğunu söyleyen 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, ucu açık bir yolda ilerleyen Türkiye'nin önüne, hiçbir üyenin önüne konulmayan kabul edilmez şartların konulmakta olduğunu kaydetti.

Denktaş, "Türkiye bütün gücüyle Kıbrıs meselesini Türkiye'nin AB'ye giriş meselesinden ayırmak için uğraşmalıdır. Bunlar ayrılmadan da bilmelidir ki kabul edilmez baskılar altında kalacaklardır. Gidişat, iyi değil" şeklinde konuştu.

AB Başmüzakerecisi Ali Babacan'ın "Her formülü, her alternatifi görüşmeye hazırız" açıklamasının üzücü olduğunu söyleyen Denktaş, Kıbrıs'ın kırmızı çizgisi olmayan bir dava olmadığını belirterek, "Kırmızı çizgiler vardır. Kıbrıs Yunanistan'a verilemez. Rum tüm Kıbrıs'ın meşru hükümeti olamaz. Kıbrıs'ta self-determinasyon hakkına sahip iki egemen eşit halk vardır, bunların ortaklığı bahis konusudur. Bu ortaklığın kalıcı olabilmesi için Türkiye'nin garantörlüğünün değişmemesi, müdahale hakkının kalkmaması, askeri varlığının tüketilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı. Rauf Denktaş, bunları ortadan kaldıran bir plan olan Annan Planı'na "evet" dedirtmekle çok büyük yanlış yapıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title