Haberler

Kuvayi Milliye Derneği'nden İsim Benzerliğine Açıklama

Son Günlerde Adından Çokça Söz Ettiren Kuvayi Milliye Derneği'ne Olan İsim Benzerliği ile Dikkat Çeken Kuvvai Milliye Derneği'den Açıklama Geldi.

Son günlerde adından çokça söz ettiren Kuvayi Milliye Derneği'ne olan isim benzerliği ile dikkat çeken Kuvvai Milliye Derneği'den açıklama geldi.

Dha muhabirinin sorularını yanıtlayan Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk Kuvayi Milliye Derneği ile karıştırılmaktan rahatsızlık duyduklarını belirterek: "Kuvayi Milliye ile faklı dernekleriz sadece biz isim benzerliği vardır. Biz Kuvayi Milliye'de olduğu gibi bir yemin törenini benimsemiyoruz. Bizim de kendimize göre elbette hedeflerimiz vardır ama silah üzerine yemin etme gibi misyonumuz yok" diye konuştu.

Derneklerinin 'Ne Mutlu Türküm' diyen herkese açık olduğunu belirten Öztürk, "Biz kafatasçı değiliz,

Kurtuluş Savaşında da kafatasları ölçülerek insanlar alınmadı. Bizim kapımız Türk kimliği taşıyan ve bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkese açıktır" dedi. Derneklerine ait de bir yemin törenini olduğunu ifade

eden Genel Başkan Öztürk, "Biz de Atamızın huzurunda yemin ettik ama bizim yeminimiz öyle değildi. İnsanları etnik kimliklerine göre ayrıştırmanın fayda değil zarar getireceğine inanıyoruz. Biz yazarak

çizerek hedefe ulaşılacağına inanıyoruz diğer arkadaşların yöntem farkı olabilir" dedi.

Açıklamanın sonrasında derneğin basın sözcülüğünü yapan emekli Albay Aziz Ergen'in kaleme aldığı "Kirli Ellerin İttifakı" adlı kitapta üyelere tanıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title