Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Sivas Valisi Ali Kolat, Kutlu Doğum Haftası'nın Hazreti Muhammed'i anlamak açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "O insanların en mükemmelidir."

Sivas Valisi Ali Kolat, Kutlu Doğum Haftası'nın Hazreti Muhammed'i anlamak açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "O insanların en mükemmelidir. Babaların, kardeşlerin, eşlerin en mükemmelidir. Çocukların kadınların hamisidir. Haktan ve hakikatten yanadır. O, hukuku gözeten, adil ve haksızlığa tahammül etmeyen biridir" dedi.

Vali Kolat, Sivas Müftülüğü'nce tarihi Buruciye Medresesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, haftanın önemine değindi. Hazreti Muhammed'in insanların en mükemmeli olduğunu ifade eden Vali Kolat, şunları kaydetti:

"Babaların, kardeşlerin, eşlerin en mükemmelidir. Çocukların kadınların hamisidir. Haktan ve hakikatten yanadır. O, hukuku gözeten, adil ve haksızlığa tahammül etmeyen biridir. Dolayısıyla ondan öğreneceğimiz çok şey vardır. Onun mesajlarını algıladığımız ve uyguladığımız sürecede inanın huzurumuz ve kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz payidar olur. Ne zaman ki onu göz ardı edersek, dikkate almazsak, mesajlarını dikkate almazsak, hayat uygulamasını, kendi hayatındaki hadisleri, sünnetleri dikkate almazsak o zaman da huzursuzluk, kargaşalık, hatta terör her şey bizimle iç içe oluyor."

Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise Hazreti Muhammed'in cahiliye anlayışının hüküm sürdüğü bir dönemde yüce Allah'ın ilahi mesajını insanlara göndermek üzere dünyaya geldiğini belirterek, peygamberin doğum tarihinin, tarihin akışını da değiştirdiğini ifade etti.

Müftü Yusuf Şahin de, Peygamberin dünyaya gelişinin yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, Hazreti Muhammed'in yaşamı hakkında bilgi verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda, engellilere akülü engelli aracı verildi. Saz eşliğinde ilahilerin seslendirildiği programda vatandaşlara sütlaç ikram edildi. Müftü Şahin de, Vali Kolat ile il protokolüne gül verdi.

Havanın güneşli olması nedeniyle bazı vatandaşların şemsiye, karton ve çantalarıyla güneşten korumaya çalıştıkları görüldü. Program sırasında Kızılay tarafından açılan kan bağışı standına kan bağışı yapıldı.

Programı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile çok sayıda vatandaş izledi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Buruciye Medresesi Ali Kolat Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title