Haberler

Kütahya'dan Kısa Kısa

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

Dr. Oktay ile Çiftçi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Simav'da deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Çiftçi, görüşme sonrası Dr. Oktay'a çini tabak hediye etti.

Ziyarette, Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Gökhan Çebi ile Vali Yardımcısı Mustafa İngenç hazır bulundu.

-Çinikent İlköğretim Okulu ve İş Okulunda toplantı

(fotoğraflı)

Kütahya'da, Çinikent İlköğretim Okulu ve İş Okulunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Kenan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Çekiç, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz ile bazı iş adamlarının katıldığı toplantıda, okulda yürütülen çalışmalar ve taleplere ilişkin bilgi aldı.

Kendisine verilen bilgilerin yararlı olduğunu belirten Çiftçi, "Sizler bunları anlatırken aklıma birçok fikir de geldi. Bizim restore ettiğimiz tarihi konaklardan birini bu öğrencilerimiz işletebilir. Tabi iş verenlere de bunlar anlatılmalı. 4 alanda 19 öğrenci olduğu notunu aldım. Bunlarla ilgili bir çalışma yapacağım" dedi.

-Sanatçı Başyayla, tutuklu ve hükümlülere konser verdi

(fotoğraflı)

Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde tutuklu ve hükümlülere konser verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, beğenilen türküleri seslendiren Başyayla'ya, konser sonunda Vali Kenan Çiftçi ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Konseri, Kütahya Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, Baro Başkanı Sabit Özdoğlar, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık da izledi.

-Benchmarking çalışma toplantısı

(fotoğraflı)

Kütahya'da, aylık olağan benchmarking çalışma toplantısı, Vali Kenan Çiftçi başkanlığında Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Merkezde öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmaları inceleyerek merkez müdürü Murat Fazıl Akkoç'tan bilgi alan Çiftçi'ye, Çinikent ve İsmet İnönü ilköğretim okullarıyla Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezinde yürütülen projelere ilişkin sunum yapıldı.

Toplantıda, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Çekiç ve bazı okulların müdürleri hazır bulundu.

-Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarından kan bağışı

(fotoğraflı)

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, Türk Kızılayı'nın düzenlediği kampanya kapsamında kan bağışında bulundu.

Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılayı'na destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Kan vermenin hem ülke hem de kişini sağlığı için önemli olduğunu belirten Eryiğit, "Bağışladığımız kanla belki bir annenin, belki bir babanın, belki de bir bebek veya çocuğun hayatını kurtaracağız. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza Kızılay Kan Merkezi aracılığı ile kan bağışında bulunarak, kan vermenin faydalarının saymakla bitmediğini ve en önemlisi verilen kanla başka bir insanın kurtulmasının verdiği mutluluğun ölçülemez bir duygu olduğu mesajını vermeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Turgay Başyayla Kenan Çiftçi Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title