Haberler

Kushner'den Trump'ın Seçim Kampanyasına İlişkin Değerlendirme

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri kampanyasının Rusya ile iş birliği yapmak için "son derece işlevsiz" olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri kampanyasının Rusya ile iş birliği yapmak için "son derece işlevsiz" olduğunu belirtti.

Trump'ın seçim kampanyası döneminde Ruslarla görüşüp gizli iş birliği yaptığı iddialarını reddeden Kushner, Trump'ın 2016'daki seçim kampanyası süresince Rusya olan ilişkilerinin araştırıldığı soruşturmanın başına getirilen Özel Savcı Robert Mueller ve Moskova ile iş birliği yapılıp yapılmadığına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Kushner, kongre stajyerlerine yaptığı konuşmada, Trump'ın seçim kampanyasının Rusya ile örtüşemeyeceğini çünkü kampanyayı yürüten ekibin "çok işlevsiz" ve "yabancı bir hükümetle koordine olmayacak kadar dağınık" olduğunu ifade etti.

Beyaz Saray'ın Mueller'in soruşturmasının nereye gittiğini bilmediğini aktaran Kushner, Trump'ın zaferinin ardından siyasette atılmayı düşünmediğini ve yabancı yetkililerle olan görüşmelerini izlemediğini söyledi.

Konuk konuşmacıların her yıl stajyerlerle bir araya geldiği etkinlikte organizatörlerin, stajyerlerden sorularını yazmalarını istediği ve etkinliğe katılan Kushner'in soruları rastgele seçerek cevaplamasının planlandığı bildirildi.

Ancak bir kongre yetkilisi, Kushner'in stajyerlerin sorularını direkt sorması konusunda ısrar ettiğini ve onlara bizzat cevap vermekten çekinmediğini kaydetti.

Kushner, 24 Temmuz'da, Senato İstihbarat Komitesi önünde kapalı oturumda soruları yanıtlamış, "Herhangi bir yabancı hükümet ile gizli iş birliği yapmadım ve kampanyada görev alanlardan iş birliği yapan kimseyi de görmedim. Uygunsuz herhangi bir bağlantım yok. Kendi işletmelerimin finansmanı için de Rus fonlarına güvenmedim." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Donald Trump Moskova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title