Haberler

Yetenekli Öğretmenler Sahne Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen yarışmada dereceye giren öğretmenler şarkı söyledi, şiir okudu ve drama sundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla üçüncüsü düzenlediği "Sahne Öğretmenlerin Yetenek Yarışması"nda dereceye giren öğretmenler, gala gecesinde şarkı söyledi, şiir oku ve drama sundu.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nca il genelindeki okullarda örgün ve yaygın eğitimde görev yapan sözleşmeli, ücretli ve usta öğreticilerin de katıldığı yarışmada dereceye girenler, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki (SDKM) gala gecesinde hünerlerini sergiledi.

Müzik kategorisinde vokal birincisi İzmit Yarbay Refik Cesur Ortaokulu'ndan Eda Kurt, enstrüman birincisi Darıca Fatih Koleji'nden Tuna Eryılmaz ve mansiyon ödülü alan Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu'ndan Servet Oruç, diğer sahne sanatları kategorisi birincisi Gölcük KO-MEK usta öğreticisi Yusuf Akmeşe ve mansiyon alan Gölcük Şirinköy İlköğretim Okulu'ndan Hilal Tutar, şiir birincisi İzmit Ford Otosan Ortaokulu'ndan Sedat Kat, mansiyona layık görülen Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adembaş Ortaokulu'ndan Kezban Ay, skeç ve drama birincisi İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Kezban Hülya Güner, canlı performans sundu.

Gecede konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hazreti Ali'nin, "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum" sözünü hatırlatarak, "öğretmenler en değerli varlığımızdır" dedi.

Öğretmenlerin bir aktör, tiyatro oyuncusu olarak zaten her zaman sahnede olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, "Sınıfta, kara tahta önünde, dışarıda sokakta... Öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve gençlerimizle bir ömür boyu birlikte oluyorlar aslında. Anne oluyor, baba oluyor, abla ve kardeş oluyorlar. Tüm anneler ve babalar aslında ilk öğretmenlerimizdir. Sabır ve sevgi abidesidir öğretmenlerimiz" diye konuştu.

Gala sonunda, dereceye giren öğretmenler ödüllerini, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'den aldı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İbrahim Karaosmanoğlu Gölcük Kültür Sanat Haberler

title