Haberler

Sinop'ta Atatürk'ün Kente Gelişinin 95. Yıl Dönümü Kutlandı

Güncelleme:

Sinop'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 95'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Törenlerde halk oyunları gösterisi sunuldu ve Atatürk'ün kente gelişini simgeleyen Türk bayrağı Vali Mustafa Özarslan'a teslim edildi. Vali ve Belediye Başkanı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve İstiklal Marşı okundu. Programa birçok yetkili, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Sinop'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 95'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanı'nda yapılan törende halk oyunları gösterisi sunuldu, ardından Atatürk'ün kente gelişini simgeleyen tekneyle denizden kıyıya ulaştırılan Türk bayrağı öğrenciler tarafından Vali Mustafa Özarslan'a teslim edildi.

Aldığı bayrağı üç kez öpen Özarslan, öğrencilere teşekkür etti.

Özarslan ve beraberindekiler, ardından kortej eşliğinde Atatürk'ün kente geldiğinde yürüdüğü Atatürk Caddesi'nden geçerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Vali Özarslan ve Belediye Başkanı Barış Ayhan, buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tören, Özarslan'ın Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde istirahat ettiği ve bugün Adliye Sarayı olarak kullanılan binada bulunan şeref defterini imzalamasıyla son buldu.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ferhat Kuran, daire müdürleri ile diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Özarslan Sinop Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title