Haberler

    Niyazi Koyuncu

    Karadeniz müziğinin yenilikçi ismi Niyazi Koyuncu, "Muço Pa" ile 24 Kasım'da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde.

    Karadeniz müziğinin yenilikçi ismi Niyazi Koyuncu, "Muço Pa" ile 24 Kasım'da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde...

    Artvin doğumlu Niyazi Koyuncu'nun müzikle tanışması ve bugünkü kimliğinin oluşması çocukluk yıllarına rastlar. Bu kimliğin oluşmasında, Karadeniz'in renkliliğinin, yöre halkından duyduğu ezgilerin ve gözlemlediği kültürlerin önemi büyüktür.

    Kalabalığın önünde ilk kez şarkı söylemesi eğitim aldığı Eskişehir'de bir tesadüfle başlar ve o geceden sonra, kendisini en çok mutlu eden şeyin ne olduğunu bulur. Daha sonra "Seritana" -Lazca 'Karanlıktaki Işık' anlamına gelen - adlı etnik müzik grubunu kurar. Grubun solistliğini yapan Niyazi Koyuncu, sanatın en çok sokakta var olduğuna inandı ve buradaki gerçeklikten beslendi.

    Grubuyla beraber İstanbul'a gelen Niyazi Koyuncu, bir süre sonra grubun dağılmasıyla yaşama dair kaygılarını, isyanlarını ve umutlarını tek başına söylemeye başlar. Herkesin "kendi dilinde" özgürlük şarkıları söyleyeceği bir dünyayı düşleyen sanatçı, ilk solo albümü "Muço Pa" (Nasıl Yapayım) ile karşınızda... Niyazi Koyuncu, dinleyenlere Türkçe, Lazca Gürcüce, Megrelce ve Hemşince şarkılarla sesleniyor.

    Muço Pa ile sizlere hayatı sorgulatan Niyazi Koyuncu, dünyayı güzelleştirmenin yolunu, farklılıkların bir araya gelmesinde görüyor.

    Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz  aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Niyazi Koyuncu Karadeniz Beyoğlu Artvin Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title