Haberler

Niğde'de Halk Oyunları Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Güncelleme:

Niğde Gençlik Merkezleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1.Halk oyunları Çocuk Şenliği, farklı yörelerin halk oyunları ve dans gösterileri ile renkli bir etkinliğe dönüştü. Programda öğrencilerin sahnelediği İzmir- Zeybek, Mersin-Silifke, Kars-Kafkas, Burdur-Teke ve Artvin gibi farklı yörelerin halk oyunları ve darbuka ritim gösterisi büyük beğeni topladı.

Niğde'de Halk oyunları Çocuk Şenliği düzenlendi

NİĞDE - Niğde Gençlik Merkezleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1.Halk oyunları Çocuk Şenliği farklı yörelerin halk oyunları ve dans gösterileri ile renkli görüntülere sahne oldu.

Kortej Yürüyüşü ile başlayan 1.Halk oyunları Çocuk Şenliği İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti. Programda öğrencilerden oluşan 250 kişilik dansçı kadrosu, Halk Oyunları Öğretmeni Çağlar Demirci'nin hazırladığı halk oyunları gösterisini sundu. 1.Halk oyunları Çocuk Şenliği'nde konuşma yapan Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Ceylan; "Hepimizin arzusu dünyada bütün çocukların mutlu, neşeli ve eşit ve en güzel imkanlara kavuşması, barış içinde yaşaması ve ailelerine, ülkelerine faydalı bir birey olarak yetişmeleridir. Çocuklarımızın mutluluğu için bizler ne yapsak az. Gençlik Merkezleri olarak tüm enerjimizi ve imkanlarımızı geleceğimiz olan çocuklarımıza vermekteyiz. Derslerinin dışında resimden, edebiyata, spordan dansa ne olursa olsun kendilerini mutlu hissedecekleri bir alana yönelmeleridir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrencilerin sahnelediği İzmir- Zeybek, Mersin-Silifke, Kars-Kafkas, Burdur-Teke ve Artvin gibi farklı yörelerin halk oyunları ve darbuka ritim gösterisi katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Gençlik Çocuk Niğde Kültür Sanat Haberler

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Bakmadan Geçme

Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde oy sayımı ne zaman başlayacak? Oylar saat kaçta sayılacak? Fenerbahçe oy verme işlemi saat kaçta bitiyor? Sandıklar saat kaçta açılacak?
Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

title