Haberler

Marılyn Monroe, İkinci Kez Eriş'in Tuvalinde

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bir yıl önce unutulmaz aktris Marilyn Monroe'nun resimlerini yaparak sergi açan ressam Ayla Eriş, çalışmasının devamını yaptı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bir yıl önce unutulmaz aktris Marilyn Monroe'nun resimlerini yaparak sergi açan ressam Ayla Eriş, çalışmasının devamını yaptı. Resimler, sezon boyunca beş yıldızlı otelin girişindeki galeride sergilenecek.

Bodrum'da yaşayan ve Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde ders verirken emekli olmasının ardından kendi atölyesini açarak çalışmalarını sürdüren ressam Ayla Eriş, asıl adı Norma Jeane Mortenson olan ABD'li ünlü sinema oyuncusu, şarkıcı ve model Marilyn Monroe ile ilgili ikinci projesini tamamladı. Göltürkbükü Beldesi'nde, Koç Grubu'na ait beş yıldızlı Divan Otel'in sanat galerisinde yedi tablodan oluşan ikinci seri resimlere sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Desenli zemin üzerine yağlıboya ile 3 ayda tamamlanmış, Monroe'nun mutlu, gülen yüzlü halinin çalışıldığı yedi eser sezon boyunca sergilenecek.

Ressam Ayla Eriş, Marilyn Monroe çalışmasının 20 yıllık bir proje olduğunu belirtti. Eriş, "20 yıldır Monroe'nun fotoğraflarını biriktiriyorum. Geçen yıl 10 resmini sergilemiştim. Bu yılki çalışmam gülümseyen, mutlu Marilyn Monroe oldu. Sıkıntı ve stresli olduğum bir dönemde, kendimi resim ile rahatlatmaya çalıştım. Sıkıntılardan kurtulmak için resimlerimin gülümseme ve mutluluk getirmesi amacıyla Monroe'nun mutlu hallerini resme yansıttım. Aynı etkinin resimleri inceleyen sanatseverlere de geçmesi için, böyle bir çalışma yapmaya karar verdim. Bir insan için gülümseme, en güzel makyajdır. Elimdeki Monroe fotoğraflardan mutlu, canlı ve güler yüzlü olanları tuvalime taşıdım. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Divan Otel'de sergiliyorum" dedi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Muğla Üniversitesi Marilyn Monroe Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title