Haberler

    Marek Drewnowski

    Marek Drewnowski, 18 Şubat'ta Nesibe Aydın Sanat Akademisi Konser Salonu'nda.

    Marek Drewnowski, 18 Şubat'ta Nesibe Aydın Sanat Akademisi Konser Salonu'nda...

    Piyano çalışmalarına çok küçük yaşlarda başlamış olan Marek Drewnowski, Varşova Müzik Akademisi'nde dönemin en önemli Polonyalı piyanistleri olan Zbigniew Drzewiecki ve Ryszard Bakst ile çalışmıştır. Drzewiecki'nin ölümünden sonra çalışmalarını ünlü piyanist ve pedagog Jan Hoffman'ın öğrencisi olarak sürdürmüş ve Polonya Devlet Yüksek Müzik Okulu'ndan mezun olmuştur.

    1975 yılında Domenico Scarlatti'nin on iki sonatına yaptığı kayıt uluslararası çevrelerde yoğun bir takdir ile karşılanmış ve sanatçının kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Ünlü orkestra şefi ve besteci Leonard Bernstein, bu kayıttaki performanstan son derece etkilenmiş ve Drewnowski'yi Amerika'daki Tanglewood Müzik Festivali'ne davet etmiştir. Bu davette sanatçı, Bernstein'in yönetimi altında Boston Senfoni Orkestrası ile çalmıştır.

    1980 yılında Paris merkezli ünlü yayınevi Instytut Literacki'den burs kazanan sanatçı, 1989 yılında düzenlenmiş olan İkinci Dünya Savaşı'nın ellinci yılı anma konserinde Barbara Hendricks, Herman Prey ve Liv Ulman gibi dünya müziğinin önemli isimleri ile birlikte yer almıştır. 1991 yılında, Stefan Kisielewski'nin Piyano Konçertosu'nun Varşova Güz Festivali kapsamındaki dünya prömiyerinde göstermiş olduğu performans ile Polonya Sanatçılar ve Müzisyenler Birliği (SPAM) eleştirmenleri tarafından prestijli Orfeusz ödülüne layık görülmüştür. Polonya Naleczów'da gerçekleştirilmekte olan Hoffman ve Paderewski festivallerinin kurucusu ve genel müzik direktörü olan Drewnowski, Lodz Müzik Akademisi'nde ve ünlü Schola Cantorum Paris'te uzun yıllar piyano profesörü olarak görev yapmış ve dünyanın birçok yerinde sayısız masterclass düzenlemiştir.

    Oldukça geniş yelpazeye sahip bir diskografisi bulunan sanatçının en önemli kayıtları arasında; Scarlatti sonatlar, Carl Maria von Weber'in konçertoları, Frederick Chopin'in konçertolarının oda orkestrası versiyonları, Alexander Tansman'ın ikinci konçertosu, Karol Szymanowski'nin dördüncü senfonisi (senfonik konçertantı) ve NVC Arts London ile gerçekleştirdiği Chopin'in iki konçertosu ve on dokuz valsinin DVD kaydı sayılabilir. Sanatçı ayrıca, Krzysztof Zanussi'nin yönettiği filmde Chopin rolünü üstlenmiş ve "The Fascination of Frederick" adlı sinema filminin ortak yapımcılığını Izabela Cywinska ile paylaşmıştır.

    Drewnowski; FREQUENZ, ARTE, TONPRESS, NVC Arts ve EXTON-OCTAVIA gibi dünyanın önde gelen müzik ve sanat kuruluşlarıyla çok sayıda kayıt gerçekleştirmiştir. Polonya Cumhurbaşkanlığı tarafından Profesör ünvanı ile ödüllendirilmiş olan sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümünde öğretim üyesi olarak geniş kapsamlı çalışmalarına devam etmektedir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Polonya Varşova Aydın Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title