Haberler

Kayrak Taşlarına Motiflerle Hayat Veriyor

Restorandan genel görüntüler- Kayrak taşından tabloların detay görüntüleri- Değirmenin içerisinin genel görüntüsü- Hasan Şimşek'in konuşması- Hasan Şimşek'in resim yaparken görüntüleri Kayrak taşlarına motiflerle hayat veriyor- Tekstil ve moda tasarımı bölümü mezunu Hasan Şimşek, Muğla'nın Menteşe ilçesinde işlettiği restoranını, dağlardan toplayarak üzerine çeşitli motifler işlediği kayrak taşlarıyla süslüyor Doğada milyonlarca yılda oluşan kayrak taşı, Muğla'da restoran işleten, tekstil ve moda tasarımı bölümü mezunu Hasan Şimşek'in elinde tuvale dönüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Restorandan genel görüntüler- Kayrak taşından tabloların detay görüntüleri- Değirmenin içerisinin genel görüntüsü- Hasan Şimşek'in konuşması- Hasan Şimşek'in resim yaparken görüntüleri Kayrak taşlarına motiflerle hayat veriyor- Tekstil ve moda tasarımı bölümü mezunu Hasan Şimşek, Muğla'nın Menteşe ilçesinde işlettiği restoranını, dağlardan toplayarak üzerine çeşitli motifler işlediği kayrak taşlarıyla süslüyor Doğada milyonlarca yılda oluşan kayrak taşı, Muğla'da restoran işleten, tekstil ve moda tasarımı bölümü mezunu Hasan Şimşek'in elinde tuvale dönüştü. İstanbul'da eşiyle tekstil ve moda tasarımı işiyle uğraşan 53 yaşındaki Hasan Şimşek, 6 yıl önce ziyaret için geldiği, "Ormancı" türküsüyle tanınan Menteşe ilçesine bağlı Çaybükü Mahallesi'ndeki bir değirmeni, restorana dönüştürdü. Restorandaki işleriyle uğraşırken, dekoratif özelliğiyle tarih boyunca mimaride dekor ve duvar süsleme malzemesi olarak kullanılan kayrak taşlarını fark eden Şimşek, bu taşları dağlardan toplayarak üzerlerine motifler işlemeye başladı.Muğla'ya gelene kadar kayrak taşını bilmediğini belirten Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki evlerin mimarisinde ve duvar süslemelerinde yaygın olarak gördüğü kayrak taşını, restoranın zemin döşemesinde kullandığını anlattı.- "Taşın kendisi bir resim"Şimşek, kayrak taşlarının üzerinde milyonlarca yılda oluşmuş fosiller olduğuna işaret ederek, "Taşın kendisi bir resim. Doğa kendisi işlemiş. Biz sadece bu taşları alarak, onunla bir iletişim kuruyoruz. Taş bize hangi yolu gösterirse, oraya doğru gidiyoruz. Yani kompozisyonumuzu taşla birlikte yapıyoruz" dedi.Kayrak taşının üzerine motifler çizerken, taşın yapısını bozmadığını, motiflerle taşın üzerindeki şekilleri bütünleştirdiğini anlatan Şimşek, "Sonuçta resim yapmak için her şeyi kullanabilirsiniz. Deriye, cama, tuvale ve kağıda yapabilirsiniz. 'Muğla'nın kayrak taşına neden olmasın' dedik. Çıkış noktamız da o oldu" diye konuştu.Tabloların, işletmelerine gelen misafirlerin büyük ilgisini çektiğini dile getiren Şimşek, şöyle konuştu: "Bunları hobi olarak yapıyoruz, ticari düşünmüyoruz. Fakat bazen misafirlerimiz geliyor, çok hoşlarına gidiyor veya gençlerden resme meraklı olanlar oluyor. Hemen stoğumuzda olan taşlardan hediye ediyoruz. Yani insanlar boyasın, tanısın, görsün ve bir taraftan da Muğlamızın kayrak taşları da gün yüzüne çıksın istiyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Şimşek İstanbul Menteşe Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title