Haberler

İskenderun'daki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nde Güçlendirme Çalışmaları Başladı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nde güçlendirme çalışmaları başladı. Kilisede ağır hasar gören çan kuleleri tedbir amaçlı yerinden söküldü. Güçlendirme işlemlerinin ardından restorasyon çalışmalarına başlanacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nde güçlendirme çalışmaları başladı.

Depremlerde de ağır hasar gören kilisede bir inşaat firması tarafından yürütülen güçlendirme çalışmaları kapsamında çan kuleleri tedbir amaçlı yerinden söküldü.

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, AA muhabirine, çan kulelerinin ana gövdeden ayrılmış bir pozisyonda tehlike arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kilise maalesef deprem de çok ciddi hasar gördü. Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayı ve izni ile şu anda kilisemizde güçlendirme yapıyoruz. Güçlendirme işlemlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı restorasyon konusundaki proje onaylarını aldıktan sonra restorasyon çalışmalarına başlayacağız."

???????

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kahramanmaraş İskenderun Hatay Aziz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title