Haberler

İclal Aydın Emanetçi ile Ayvalıkta

Güncelleme:

İclal Aydın, tek kişilik oyunu ile Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında İsmet İnönü Kültür Merkezinde.

İclal Aydın oyunuyla ilgili şöyle diyor: ''9 evlat, 29 torun 38 torun çocuğu bıraktı ardında dedem... 100 yaşını geçmişti öldüğü zaman... Ezidiler... Osmanlı İmparatorluğu... Ermeniler ve Türkler.... Hamidiye alayları ve korucular... Yüzyılın bütün savaşları... Bütün isyanları... Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün hükümetleri, bütün darbeleri, kurulup kapatılmış bütün partileri... Elektiriğin, radyonun, telefonun ve televizyonun dünyasını değiştirdiği günleri... Dijital santralleri, duble yolları ve uyduları... Tek eşinin, çocuklarının, torunlarının ölümünü.... Yüz yıllık yolculuğunda hepsini gördü de bir "sulh" yetişmedi son nefesine... Bir de tapular... Elazığ'dan Ankara'ya, Ankara'dan Berlin'e, Berlin'den İstanbul'a uzanan hikayemizi düşündüm çoluk çocuk mezarlıktan dönerken... Arkama dönüp bir baktım da.. Biz Türkiyeyiz dedim.. Biz bu toprağız... "Sicilya'dan NewYork'a bir serüven" desem daha mı evrensel olurdu hikayemiz?"

Bugun saat 17.00'de tek kişilik gösterisi "Emanetci" ile Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında İsmet İnönü Kültür Merkezinde.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İsmet İnönü Ayvalık Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title