Haberler

Fethiye'de Üzümlü Dastarı doğal boyama etkinliği düzenlendi

Güncelleme:

Fethiye ilçesinde, Yeşil Üzümlü Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, kent kültürünü yansıtan Üzümlü Dastarı doğal boyama yöntemleriyle renklendirildi. Dastar kumaş ve iplik boyaması, doğal maddelerin kullanıldığı etkinlikte gerçekleştirildi.

Fethiye ilçesinde kent kültürünü yansıtan "Üzümlü Dastarı" doğal boyama yöntemleriyle renklendirildi.

Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla Yeşil Üzümlü Mahallesi'ndeki Dastarhane'de dastar kumaş boyama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, dastar kumaş ve iplik boyaması, cehri, muhabbet çiçeği, ceviz gibi doğal maddeler, bakır kazanlarda buluşturuldu.

Kooperatif başkanı Çiğdem Karaca, yaptığı açıklamada, Üzümlü Dastarı'nın coğrafi işaretli bölgeye öz bir kumaş olduğunu söyledi.

Dastarın kullanım alanlarını yaygınlaştırmak için renklendirme yaptıklarını belirten Karaca, "Dastar, bölgemizde sadece başörtüsü, şal ve ev süsü olarak kullanılıyor. Bizler dastarın kullanım alanını yaygınlaştırmak ve günlük hayatta kullanılmasını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Karaca, dastarın sadece bu bölgede değil tüm ülkede kullanımını amaçladıklarını bildirdi.

Etkinliğe Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç de destek verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fethiye Turizm Moda Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title