Haberler

Cenova'da Muhteşem Osmanlı Sergisi

Güncelleme:

İtalya'nın Cenova kentinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun en güçlü dönemini kapsayan 1450 – 1600'lü yıllara ait çeşitli objeleri içeren bir "Osmanlı Sanatı" sergisi açıldı.

Bruschettini Vakfı tarafından hazırlanan ve Beyoğlu Belediyesi ile Türk Hava Yolları'nın desteklediği sergi, İtalya sanat çevresinde büyük beğeni topladı.

Cenova'nın Palazzo Lomellina ve Palazzo Bianco saraylarında düzenlenen sergiye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cenova Belediye Başkanı Marco Doria, Türkiye'nin Milan Başkonsolosu Aylin Sekizköy, Bruschettini Vakfı Başkanı Alessandro Bruschettini ve çok sayıda davetli katıldı.

"Nakışlardan ve renklerden oluşan bir köprü"

Sergi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, serginin çok profesyonel bir seçki içerdiğini belirterek, İtalya'da Osmanlı kültürünün bu kadar ilgi görmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Osmanlı'nın yüzyıllarca farklı kültürleri bir arada barındırdığını anlatan Demircan, "İtalya'da Osmanlı'nın yaşamının ilham kaynağı olması, Osmanlı düşüncesinin ne kadar doğru olduğunu ve o dönemin ihtişamını ortaya koyuyor. Osmanlı ile Roma arasında, Cenova ile İstanbul, Beyoğlu arasında nakışlardan ve renklerden oluşan bir köprünün oluşması bizleri çok mutlu ediyor. Geçen yıl kurduğumuz kardeşlik ilişkisini geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Beyoğlu Belediyesi ile kardeş kent olduklarını hatırlatan Cenova Belediye Başkanı Marco Doria ise "Akdeniz'in kardeş milletleri olarak çok köklü bir geçmişe sahibiz. Beyoğlu'nda Galata Kulesi'ni kuran Cenevizlilerin çocukları olarak Beyoğlu ile kardeşliğimizi pekiştiriyoru. Osmanlı kültürünün heyecan verici örneklerini Cenova'da sergiliyor olmanın şansını yaşıyoruz" diye konuştu.

Osmanlı Sanatı sergisi 14 Aralık'a kadar Cenova'da

Palazzo Lomellina Sarayı'nda 14 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek sergide Osmanlı sanatının mükemmelliği gözler önüne seriliyor. Sergide sunulan el yazması tarihi belgeler Cenova ile İstanbul arasındaki ilişkilere de ışık tutuyor. 16 ve 17'inci yüzyıldan kalma seramik, kumaş, tablo, eski kitap, çizim ve baskılarda Türk sanatının Cenova üzerindeki etkileri açığa çıkıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi İtalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title