Haberler

Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK'ların Merkezi Haline Geldi

Güncelleme:

Bornova Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi, 2023 yılına hızlı başladı. Merkezde son 6 ay içinde 383 toplantı, genel kurul ve etkinlik gerçekleşti ve 15 bin 534 kişi misafir edildi.

Bornova Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olarak 2021 yılında hayata geçirilen Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi 2023 yılına hızlı başladı. Açıldığı günden bu yana 1198 etkinliğe ev sahipliği yaparak 63 bin 138 kişiyi ağırlayan merkezde son 6 ay içinde de 383 toplantı, genel kurul ve etkinlik gerçekleşti. 15 bin 534 kişi de misafir edildi.

Bornova Belediyesi'nin STK'ları tek çatı altında toplamak için projelendirdiği Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi STK'ların merkezi haline geldi. Dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi 400'ün üzerinde STK'nin evi oldu. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan geleceğin yeni nesil çalışma modeli Co-working Space konsepti ile üyelerine sürdürülebilir çalışma, toplantı ve etkinlik alanları ile özel bir çalışma ortamı sunan merkezde 2023 yılının ilk 6 ayında 383 etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde 15 bin 534 misafir ağırlandı.

GÜÇLÜ İŞ BİRLİKLERİ

Hizmete geçirdikleri yerleşke ile STK'ların hem kendi aralarında hem de belediye ile iletişim ağını arttırarak, ortak çalışma kültürünü geliştirmelerine, üretken ve yaratıcı olmalarına katkı sağladıklarına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "STK'ların en büyük sorunlardan biri bina ve toplantı salonu ihtiyacı oluyordu. Biz bu sorunu çözerek güçlü iş birliklerinin temelini attık" dedi.

Yerleşkenin, STK'ların rahat kullanımı amacıyla düşünülerek tasarlandığını da ifade eden Başkan Mustafa İduğ, "Yerleşkede, ortak sekreterya, toplantı salonları, çalışma alanları, posta kutuları ve iletişim hatları gibi derneklerin temel ihtiyaçları karşılanıyor. STK'lar merkezi adres gösterip, her türlü toplantı, çalışma ve faaliyetlerini ortak alanlarda ve salonlarda yapabilirken belediye tarafından sunulan profesyonel sekreterya hizmetinden de yararlanmaları sağlanıyor" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Altındağ Misafir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title