Haberler

Alanya'ya İki Haftada 5 Bin Turist Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Geminin dışarıdan görüntüsü Yolculardan görüntü Sami Simi'nin konuşması Turistlerin şehir ve tarihi ören yerleri ziyaretinden görüntü Alanya'da kruvaziyer turizmi İlçeye son iki haftada denizden yaklaşık 5 bin turist geldi Alanya'ya 2 haftada 3 kez demir atan Malta bayraklı Thomson Spirit adlı gemi ile denizden yaklaşık 5 bin yolcu geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Geminin dışarıdan görüntüsü

Yolculardan görüntü

Sami Simi'nin konuşması

Turistlerin şehir ve tarihi ören yerleri ziyaretinden görüntü Alanya'da kruvaziyer turizmi

İlçeye son iki haftada denizden yaklaşık 5 bin turist geldi

Alanya'ya 2 haftada 3 kez demir atan Malta bayraklı Thomson Spirit adlı gemi ile denizden yaklaşık 5 bin yolcu geldi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentinden gelen kruvaziyer, Alanya Limanı'na iki haftada 3. kez demir attı. Son yolculuğunda bin 205 yolcusu ve 506 personeli bulunan gemiden inen İngiliz yolcuların büyük kısmı ilçe merkezini gezerken, bir kısmı da otobüslerle ören yerlerine götürüldü.

Kruvaziyer, akşam saatlerinde Marmaris'e hareket edecek.

Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, gazetecilere yaptığı açıklamada mart ayında ilçeye 5 bin turist getirmenin beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. Simi, geminin mart ayının son günlerinde bir kez daha Alanya limanına demir atacağını belirterek, "Mart ayı gibi turizmin başlangıç aylarında böyle bir rakama ulaşmak çok güzel. Şu anki rakam son sefer ile 7 bine ulaşacak. Hedefimiz nisan ayında da bunu devam ettirmek" dedi.

Mayıs ayında yeni beklentilerinin olduğunu kaydeden Simi, "Bu gemide bin 205 yolcu 506 da mürettebat var. Limasol Limanı'ndan dün akşam hareket etti. Bugün Alanya Limanı'na geldi. Akşam saatlerinde de Marmaris'e hareket edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Marmaris Limasol Alanya Malta Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title