Haberler

50 Yıl Önce 50 Yıl Sonra

Güncelleme:

Yılların eskitemediği gazeteci-yazar Üstün İnanç ile yapımcı ve sunucu Harun Yöndem, bizleri zaman yolculuğuna çıkarıp 50 yıl öncesine götürüyor.

Kendi gözlemleriyle 27 Mayıs 1960 öncesini ve sonrasını anlatacak olan ikili, tarihe yeniden ayna tutacak. İnanç ve Yöndemdönemin atmosferini izleyicilere aktarıp, İstanbul'un o günlerini, yaşadıkları olayları ve günün gerçeklerini paylaşacaklar.

Üstün İNANÇ Kimdir?

1937 yılında İstanbul'da doğdu. Basın Yayın ve Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İlk yazıları Yelken, Durum, Sanatkâr ve Büyük Doğu dergilerinde yayınlandı.1956 yılında Tercüman gazetesinde stajer muhabir olarak çalışmaya başladı. Babıali'de Sabah, Bugün, Son Havadis, Tercüman, Zaman ve Yeni İstanbul gazetelerinde çalıştı. Üstün İnanç'ın tiyatro eserleri Kurt Kapanı, İlk Kurşun ve Sultan Abdülhamid (Necip Fazıl Kısakürek'in aynı adlı eserine prolog). Yalnız Değilsiniz adlı romanından yönetmen Mesut Uçakan'ın uyarladığı aynı adlı filmi büyük ilgi uyandırdı. Bir dönem TGRT'de dramaturg olarak çalışan Üstün İnanç, Kanayan Yara Bosna filminin de senaryo yazarı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi Müdürlüğü yapan sanatçı, bu merkezde yöneticilik yanında öğretmenlik de yapıyor.

ESERLERİ: (roman)Yalnız Değilsiniz (1988), İnsanlar Böyleydi (1988), Ayıp Uşakları (1989) ve Bir Kimlik Lütfen ((1994).

Harun YÖNDEM Kimdir?

1952 yılında Giresun doğdu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünü bitirdi (1978). Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı (1982).

1977 yılında TRT'nin açtığı sınavı kazanarak bu kurumda spiker olarak görev aldı. TRT'de değişik birçok görevde bulunan Yöndem, daha çok sunucu ve yapımcı vasfıyla öne çıktı.

Seslendirme sanatçısı ve sunucu olarak birçok yapımda görev aldı. Bunlar arasında 'Yaşayan Geçmiş','Yayla Yolları', 'Edebiyat Edebiyat' ve 'Ariflerin Dilinden' Yöndem'in seslendirdiği belgesellerden birçoğu ödül aldı. Diksiyon sanatı, röportaj tekniği ve radyo programcılığı alanlarında başta TRT olmak üzere çeşitli yayın kuruluşlarında öğretim elemanı olarak görev alan Yöndem'in, Yarım Elma adlı bir de şiir kitabı bulunuyor.

Söyleşi: 50 Yıl Önce 50 Yıl Sonra (Üstün İnanç-Harun Yöndem)

Tarih: 17 Kasım 2011

Saat: 18.30

Yer: Sultanbeyli Belediyesi Belediye Meclis Salonu

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title