Haberler

Kültür Mantarının Verimini Artıracaklar

Türkiye'deki kültür mantarı üretimi bakımından ilk sırada yer alan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde ürünün verim ve kalitesinin artırılması için çiftçiye uygulamalı ve teorik eğitim verilecek.

Türkiye'deki kültür mantarı üretimi bakımından ilk sırada yer alan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde ürünün verim ve kalitesinin artırılması için çiftçiye uygulamalı ve teorik eğitim verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) tarafından, Türkiye'deki kültür mantarının yüzde 53, kompostunun da yüzde 70'inin üretildiği Korkuteli ilçesinde bir çalışma başlatıldı.

Kültür mantarı üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların giderilmesi, verimin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmada, ilçede üreticilere eğitim verilerek, dört üretim odasında demonstrasyon kurulacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kültür mantarı üretiminde Antalya'nın ilk sırada yer aldığını, Korkuteli ilçesinin de 20 bin tonluk üretimle Antalya'daki üretimin yüzde 97'sini karşıladığını kaydetti.

Kültür mantarı üretimindeki kalite, verimlilik, gıda güvenliği ve güvenilirliği konularında yapılacak çalışmaların planlandığını anlatan Dallı, şöyle devam etti:

"Kültür mantarı üretiminin sağlıklı ve hijyenik koşullarda nasıl yapılması gerektiğinin ve üretim koşullarının verim ve kaliteye etkilerinin üreticilere öğretilmesine yönelik dört üreticiye ait mantar üretim odasında demonstrasyon kurulacak. Denemelerde verim, kalite ve bitki sağlığına yönelik yapılacak çalışmalar, üretim sırasında düzenlenecek çiftçi toplantılarıyla üreticilerimize tanıtılacak."

Kaynak: AA / Yerel

Korkuteli Akdeniz Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title