Haberler

Kudüs: Ortadoğu'da Savaş Gerginliği

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Lübnan savaşının Şii Müslüman Hizbullah için "kuyruğu bacakları arasında" biteceğini ileri sürdü.

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Lübnan savaşının Şii Müslüman Hizbullah için "kuyruğu bacakları arasında" biteceğini ileri sürdü.

İsrail ordu radyosuna konuşan Peres, "Hizbullah bir kahraman olarak bitmeyecek. Kuyruğu bacakları arasında bitecek" ifadesini kullandı.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararının görüşüleceği bugünkü kabine toplantısı öncesinde radyoya konuşan Peres, "Dün, Nasrallah'ı dikkatlice dinledim. Onun da sorunları var. Başlattığı savaş 1000'den fazla Lübnanlı masumun ölümüne ve yarım milyon kişinin evlerini terketmesine yolaçtı. Askeri ve siyasi olarak bu savaşı az veya çok zaferle bitireceğimizi düşünüyoruz. Yavaş başladık fakat şimdi tam güç ve kapasitedeyiz. Hizbullah ise çok güçlü başladı fakat şimdi tükenmiş durumdalar. Terörist örgütün bir çok füze ve roketi karşısında beklenmedik bir durumla karşılaştık. Bu tür bir durumla başetmek kolay değil. ABD'nin 150 bin askeri olması ve her gün bir milyar dolar harcamasına rağmen Irak'ta olanlara bakın. Veya Rusların Çeçenler karşısındaki durumuna bakın" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title