Haberler

Köyde Tapu Sevinci

Muğla Kadastro İl Müdürlüğü Tarafından Muğla Merkezde Sürdürülen Tapu Çalışmaları İki Köyün Dışında Tamamlandı. Yerkesik Beldesine Bağlı Çatak Bağyaka ve Kıran Köylerinin Tapu Çalışmaları Ormana İlişkin Çalışmaların Tamamlanmasını Beklerken, Son Olarak Çırpı Köyünde Tapular Hak Sahiplerine Dağıtıldı.

Muğla Kadastro İl Müdürlüğü tarafından Muğla merkezde sürdürülen tapu çalışmaları iki köyün dışında tamamlandı. Yerkesik beldesine bağlı Çatak Bağyaka ve Kıran köylerinin tapu çalışmaları ormana ilişkin çalışmaların tamamlanmasını beklerken, son olarak Çırpı köyünde tapular hak sahiplerine dağıtıldı.

Çırpı köyünde düzenlenen tapu dağıtım törenine Kadastro İl Müdürü Emin Madran, Kadastro Üyesi Faruk Saygı, Kontrol Mühendisi Ali Rıza Köseoğlu, Kontrol Memuru Süleyman Keskin, Kadastro Teknisyeni Muammer Deniz, Çırpı Köyü Muhtarı Selahattin Girgin ve köy ihtiyar heyeti ile köylüler katıldı.

Tapu dağıtım töreninde konuşan Kadastro İl Müdürü Emin Madran, Türkiye genelinde kadastro çalışmalarının 2007 yılı sonunda bitirilebilmesi için Genel Müdürlük tarafından yoğun çaba sarf edildiğini hatırlattı. Bu bağlamda 2006 yılı programında merkez ilçeye bağlı 12 köyün kadastrolarının yapılması için 5 Mayıs 2005 tarihinde ihale yapıldığını anlatan Madran, şöyle konuştu: "İhale kapsamında merkez ilçeye bağlı 12 köyümüzden Çamoluk, Esençay, Dağpınar, Meke, Şenyayla, Taşlı, Çırpı, Yaraş ve Yörükoğlu

köylerinde kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. Çatakbağyaka köyünün orman tahditinin kesinleşmemesi, Kıran köyünün orman tahditinin hatalı olması nedeniyle teknik düzeltmenin sonucu beklenilmektedir. Her üç köyümüzde tahdit ve ölçü çalışmaları sonuçlandırılmıştır."

Daha sonra bin 18 adet tapu hak sahiplerine tek tek dağıtıldı.

(BT-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title