Haberler

Kosova Caddeleri Başbakan Erdoğan'ın Afişleriyle Süslendi

Başbakan Erdoğan'ın Yarın Başlayacak Olan 2 Günlük Kosova Ziyareti Öncesi, Kosova Sokaklarındaki Bilbortlar Başbakan Erdoğan Afişleriyle Süslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacak olan 2 günlük Kosova ziyareti öncesi, Kosova sokaklarındaki bilbortlar Başbakan Erdoğan ve Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin birlikte çekilmiş olan fotoğrafları ve altında 'Hoşgeldiniz dostluğumuz devam ediyor' afişleriyle süslendi. Başbakan Erdoğan'ın yarın başlayacak olan 2 günlük Kosova ziyaretinin ilk durağı, Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı ve Mehmetçiğin konuşlu bulunduğu Prizren olacak. Prizren'in Şadırvan merkezinde Kosovalılara seslenecek olan Başbakan Erdoğan daha sonra, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın-TİKA 4 yıldan bu yana onarmaya çalıştığı tarihi Sinan Paşa Camiini ziyaret edecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A PRİZREN'İN FAHRİ VATANDAŞI UNVANI VERİLECEK

Prizren ziyareti kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin de katılacağı Prizren Belediyesinde Prizren Fahri Vatandaşı unvanı verilecek. Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya ve Kosova Başbakanı Haşim Thaçi tarafından takdim edilecek olan vatandaşlık unvanı ardından, Başbakan Erdoğan uzun yıllar önce tanıştığı Hacı İlyas Uka'nın evinde akşam yemeği yiyecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN PRİZREN'DE OKULLAR TATİL

Başbakan Erdoğan'ın Prizren'deki temasları nedeniyle yarın ilköğretim okullarının tatil edileceği bildirildi. İlköğretim okullarındaki çocukların yarın Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için ellerinde Türkiye ve Kosova bayraklarıyla başbakanın geçeceği güzergahlara çıkarılacağı ifade edildi.

PRİZREN, TİTO'DAN SONRA BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN EN KALABALIK GÜNÜNÜ YAŞAYACAK

Yarın Prizren'in Şadırvan merkezinde Kosovalılara seslenecek olan Başbakan Erdoğan'ı görmek için Kosova'nın her yerinde halkın geleceği bildirildi. Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak halkı tarafından çok sevilen Başbakan Erdoğan için yarın binlerce Kosovalının Şadırvana akın etmesi bekleniyor. Eski Yugoslavya lideri Tito'nun 1970'li yıllarda Prizren'e gerçekleştirmiş olduğu ziyaret nedeniyle Şadırvan'a binlerce Kosovalı akın etmiş, sevgi gösterilerinde bulunmuştu.

ERDOĞAN MAMUŞA'DA İLKÖĞRETİM OKULU AÇACAK

Prizren'deki temasları ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa'ya geçecek. 5 Bin nüfuslu ve tamamı Kosovalı Türklerin yaşadığı Mamuşa ziyareti çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarafında inşa edilen ilköğretim okulunun açılışını gerçekleştirecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KOSOVA MECLİSİNDE KONUŞMASI BEKLENİYOR

Kosova ziyaretinin ikinci günü Kosova Cumhurbaşkanlığına vekalet eden Kosova Meclisi Başkanı Yakup Krasniçi ve Kosova Başbakanı Haşim Thaçi ile bir araya gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan'ın Kosova Meclisinde bir konuşma yapması bekleniyor.

YAĞCILAR, ERDOĞAN'IN GELİŞİ BİZİM İÇİN BİR BAYRAM

Başbakan Erdoğan'ın iki günlük ziyareti öncesi başta Kosova basını olmak üzere yoğun bir hazırlık var. Konuyla ilgili mikrofonlarımıza konuşan Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Başbakan Erdoğan'ın Kosova ziyaretini bir bayram olarak gördüklerini söyledi.

THAÇİ: ERDOĞAN'IN ZİYARETİ TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR

Kosova Başbakan Haşim Thaçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacak olan Kosova ziyaretinin kendileri için önem taşıdığını söyledi. Thaçi, Kosova halkının Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Ben de bir dostum, bir kardeşim olarak saydığım Recep Tayip Erdoğan'ı Kosova'da görmek için sabırsızlanıyorum diyen Thaçi, Başbakan Erdoğan'ın ziyaret sırasında iki ülke arasındaki işbirliğini ve Kosova'daki son gelişmeleri görüşeceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title