Haberler

Korkmaz Yiğit: Kasetlerle İlgili Para Sızdırma Girişimleri Oldu

Yiğit; ''Bu Süreç İçerisinde Bir Kısım Şahıslar Telefon Yoluyla Beni Arayarak Görüşme Kayıtları Ve İçerikleri Nedeniyle Para sızdırma Girişimleri Oldu'' Dedi.

DHA İSTANBUL KORKMAZ YİĞİT: KASETLERLE İLGİLİ PARA SIZDIRMA GİRİŞİMLERİ OLDU

* Kasetlere ilişkin savcılıkta ifade veren İşadamı Korkmaz Yiğit; Bu süreç içerisinde şu anda hatırlamadığım bir kısım şahıslar telefon yoluyla beni arayarak görüşme kayıtları ve içerikleri nedeniyle para sızdırma girişimleri oldu. Ancak ben bunlara boyun eğmedim." dedi

Hanefi Avcının gözaltına alınması ile birlikte, makam odasında yapılan aramalarda siyah bir çanta içerisinden bir çok gazetecinin, bürokratın ve iş adamının telefon görüşmelerinin yer aldığı 24 teyp kaseti bulunmuştu. Söz konusu kasetlerde telefon görüşmeleri yer alan isimlerin birçoğu Beşiktaştaki İstanbul Adliyesinde müşteki sıfatıyla ifade vermişti.Bu ifadelerde ek klasörlerde yer aldı.

MESUT YILMAZ: GÖRÜŞMELERİN KAYDA ALINDIĞINI BURADA ÖĞRENDİM

Savcılıkta ifade veren eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Görüşme içerikleri bana aittir. Muhtemelen 1993-1994 yıllarında gerçekleşmiş olan bir görüşmedir. Ben o tarihte Anavatan Partisi Genel Başkanı olarak ana muhalefet parti lideriydim. Görüşme içeriği Erol Aksoyun maç yayınlarını Cine5 TV adına almasına ilişkin bana bilgi aktarımından ibarettir. Görüşme içeriğinde herhangi bir suç unsuru bulunmamaktadır. Bu telefon görüşmelerinin kayda alındığını ilk kez burada öğrendim.ödediği ve şikayetçi olduğu ek klasörlerdeki ifade tutanağında yer aldı.

KORKMAZ YİĞİT: KAYITLARLA İLGİLİ PARA SIZDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Kasetlerde görüşme kayıtları olan İşadamı Korkmaz Yiğit ise, söz konusu kayıtlarla ilgili kendisine şantaj yapıldığını savcılık ifadesinde dile getirdi. Yiğitin ifadesinde, Bu süreç içerisinde şu anda hatırlamadığım bir kısım şahıslar telefon yoluyla beni arayarak görüşme kayıtları ve içerikleri nedeniyle para sızdırma girişimleri oldu. Ancak ben bunlara boyun eğmedim.ö Dediği belirtildi.

ÖZER ÇİLLER SONRADAN ŞİKAYETÇİ OLMADIĞINI BİLDİRMİŞ

Eski Başbakanlardan Tansu Çillerin eşi İşadamı Özer Uçuran Çiller, şunları söyledi:

Görüşmelerin içeriğini aradan uzun süre geçmesinden dolayı hatırlamıyorum. Bu görüşmelerden dolayı şahsıma ve aileme yönelik bir şantaj ve tehdit olmamıştır."

Savcıya verdiği ifadede Telefon görüşmemi izinsiz olarak dinleyen ve kayıt altına alan şahıslarla ilgili şikayetçi olup olmayacağım hususunu bilahare bildireceğim" diyen Çiller daha sonra avukatı aracılığıyla gönderdiği dilekçede şikayetçi olmadığını bildirdi.

EMEKLİ ORGENERALLLER: KURUMUMUZ DİNLENMİŞ

Emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Orgeneral İsmail Koçman da, kasette yer alan görüşmelerin kendisine ait olduğunu, dinlemeyi yapanların muhtemelen askeri santralleri dinlemiş olabileceklerini söylemiş.

ENVER ÖREN HASTA OLDUĞU İÇİN İFADEYE GELMEMİŞ

Kasetlerde ses kaydı olduğu için mağdurö olarak ifadeye çağırılan Enver Örenin rahatsızlığı nedeniyle adliyeye gelemediği de klasörlere yansıdı. Örenin avukatı Abdurrahman Gökün savcılığa sunduğu dilekçede, müvekkilinin hastanede tedavi olduğu belirtildi. Avukat dilekçesinde, müvekkilinin ses kasetleriyle bir bilgisi olmadığını da ifade etti.

Haber: Selahattin GÜNDAY, İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title