Haberler

Konyaaltı Belediyesi 17. Yaz Şenlikleri Feslikan'da Başladı

Knyaaltı Belediyesi 17.Yaz şenlikleri Feslikan YAylası'nda başladı.

Knyaaltı Belediyesi 17. Yaz şenlikleri Feslikan YAylası'nda başladı. Antalya'ya 65 kilometre uzaklıkta 1800 metre rakımlı tepede

buluşan binlerce Antalyalı Orhan Hakalmaz'ın türküleri

ve

Muazzez Ersoy'un şarkılarıyla coştular.

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in uzun süreden buyana ilk kez objektiflerin karşısında birlikte poz verdiler.

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, programın başlamasından kısa bir süre sonra Antalya'da kıyacağı nikah sebebiyle

izin isteyerek yayladan ayrıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan gecede ilk konuşmayı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptı. Festivalin geçtiğimiz yıl bütün hazırlıklarınnı tamamlanmış olmanı rağmen verilen 13 şehit sebebiyle iptal edildiği için bir yıl ara vermek zorunda kaldıklarını sölyleyen Başkan Böcek " Antalyada 46 derece sıcaklık olmmasına rağmen aynı sınırlar içinde burada üşüyor olmak, ulu önder Atatürk'ün de söylediği gibi Antalya'yı şüphesiz dünyanın en güzel şehri yapıyor. 3. dönemdir Konyaaltı İlçesi'ne hizmet ediyorum. Son seçimler öncesinde verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede 3 bin kişilik stadyum ve Ahmet Ayık kültür merkezinin yapımı önümüzdeki 6 ay içinde tamamlanacak. Ayrıca kendi ailemize ait olan arazi üzerine 32 derslikli Mustafa Muhittin Böcek ilköğretim okulunu yaptıracağız." dedi.

Yaz şenliklerinin ardından 20 Temmuz tarihinde Ramazan Şenliklerinni başlayacağını söyleyen Başkan Böcek, şenliklerin ilkg ününde sünnet şöleni gerçekleştirileceğini ve sanatçı Zara'nın Konyaaltı Kent Meyldanındaki konserinden Antalyalıların biraraya geleceğini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Antalya gibi bir kentte Antalyalıların Belediye Başaknı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyşduğunu belirterek " 32 yıldır Antalya'da yaşıyorum ama bugün ilk kez gölgede 46 derecelik bir sıcak gördüm. Burada ise üşüyoruz . Böyle bir kentte yaşamak herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak Orhan Hakalmaz sahne aldı. Birbirinden güzel türkülerle yaklaşık bir saat sühnede kalan HNakalmaza konser sonunda CHP Antalya İl başkanı Devrikm Kök ile Büyükşehir Belediye Başkanı Akayldın ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından çiçek ve günün anısına bir plaket verildi. Hakalmaz'ın ardından Muazzez Ersoy sahne aldı. Soğuk havaya rağmen bir saatten fazla sahnede kalan Muazzez Ersoy, Antalyalılara unutulmaz birg ece yaşattı. Muazzez Ersoy, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve eşi Havva Böcek'in isteklerini de kırmadı ve onlmar için, kendisinin de çok sevdiğini söylediği " Seni benim kadar seven olmaz ki" şarkısını seslendirdi.

Konser, Başkan Muhittin Böcek'in Muazzez Ersoy'a verdiği plaketin ardından sona erdi. Şenlikler yarın sabah, 400 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilecek yağlı pahlivan güreşleriyle sona erecek.

14.07.2012 23: 38: 23

TSI

NNNN - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Böcek Muazzez Ersoy Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

title