Haberler

Konya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Konya'nın Güneysınır ilçesinde kaymakamlık ve belediye aracılığıyla toplanan 3 tır yardım malzemesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

Konya'nın Güneysınır ilçesinde kaymakamlık ve belediye aracılığıyla toplanan 3 tır yardım malzemesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

İHH Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Güneysınır'da düzenlenen uğurlama töreninde, Türkiye'nin güneyinde bir kıyımın yaşandığını söyledi.

İnsanların zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştığını belirten Uysal, "Bu sıkıntıların, büyük bir doğumun sancıları olduğu yönünde görüşler var. İslam ümmeti tekrar kendi sözünü söyler duruma gelme aşamasındadır. Bunun sıkıntılarını çekmektedir. İnşallah Allah bu sıkıntılı dönemi kısa sürdürür. Bize de bu dönemde metin olarak ayakta kalmak düşüyor. 'Ateş benim evimde değil' diyemeyiz. Çünkü biz bir binanın tuğlaları gibiyiz. Bugün buradan 3 tır gönderdiğimiz gibi gerekirse daha nice tırı gönderebilme azmi içinde olmalıyız" diye konuştu.

Kaymakam Orhan Yalınız ise yardımların 2 hafta gibi kısa bir sürede toplandığını ifade ederek "Amacımız; karınca misali safımızın belli olmasıydı. Güneysınır bugün safını belli etmiştir" dedi.

Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan da ilçe halkını duyarlılığından dolayı kutladı.

Gıda ve acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırlar, yapılan duanın ardından yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Uysal Güneysınır Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title