Haberler

Konya'da "İklim Değişikliği Eylem Planı Çalışmaları" başladı

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi, uluslararası küresel iklim anlaşmaları doğrultusunda iklim değişikliği kriterlerini dikkate alarak uyum, azaltım, sera gazı envanterini içeren "Konya İklim Değişikliği Eylem Planı" çalışmalarına başladığını bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, uluslararası küresel iklim anlaşmaları doğrultusunda iklim değişikliği kriterlerini dikkate alarak uyum, azaltım, sera gazı envanterini içeren "Konya İklim Değişikliği Eylem Planı" çalışmalarına başladığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ifadesine yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje ile iklim değişikliğinin Konya üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Konya'nın bu konuda da örnek bir şehir olacağını ifade eden Altay, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın, 21. yüzyıl dünyasının en büyük tehditlerinden birisi olduğunu, dünya hükümetlerinin ve yerel yönetimlerin geleceğimizi tehdit eden bu soruna karşı etkin şekilde mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde çevre sorunlarının ve iklim değişikliği ile mücadelenin daha belirgin şekilde ortaya çıktığına dikkati çeken Altay, şunları kaydetti:

"Salgınla istemeyerek de olsa çevreye yaptığımız pozitif katkıyı salgından sonraki süreçte de devam ettirmek zorundayız. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası küresel iklim anlaşmaları doğrultusunda iklim değişikliği kriterlerini dikkate alarak Konya İklim Değişikliği Eylem Planı çalışmalarını başlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğini de alacağımız proje tamamlandığında Konya bu konuda da örnek bir şehir olacak. Konya il sınırlarında devam eden endüstriyel, tarım, hayvancılık, enerji, trafik gibi faaliyetler ile su ve katı atık yönetimi, afetler, iklim parametreleri gibi olayların mevcut durum analizleri yapılacak. Bu faaliyetlerden kaynaklanan sera gazı emisyonları hesaplanacak ve iklim değişikliğine olan olumsuz etkileri azaltılacak."

Kaynak: AA / Güncel

Uğur İbrahim Altay Altay Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title