Haberler

Kocaeli'nin En Güzel Lalesi Belli Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5.Lale Festivali'nde En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin Yarışması'nın sonuçları belli oldu.421 başvurunun yapıldığı yarışmada en güzel ilk iki lale jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu iki...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Lale Festivali'nde En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin Yarışması'nın sonuçları belli oldu. 421 başvurunun yapıldığı yarışmada en güzel ilk iki lale jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu iki kardeşin oldu. Yarışmada Burhan Akşın birinci olurken ağabeyi Orhan Akşın'ın yetiştirdiği laleler ise ikinciliğe layık görüldü. Yarışmada 3. Eren Karacan, 4. Fatma Büyükbaş ve 5. ise Aydın Çağman oldu.

Sekapark'ta gerçekleştirilen 5. Lale Festivali'ne katılım yoğun oldu. Festivale, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün ve Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Ercan Yazıcı ve Tahir Büyükakın, jüri üyeleri, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ödül töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. Dereceye giren isimleri açıklayacaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ama ben inanıyor ve kabul ediyorum ki buradaki lalelerin hepsi birinciliği hak ediyor. Hepsi birbirinden kıymetlidir. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından ödül törenine geçilirken yarışmanın birincisi Burhan Akşın'a ödülünü Fikri ışık, ikincisi Orhan Akşın'a Zeki Aygün, üçüncüsü Eren Karacan'a İlyas Şeker, dördüncüsü Fatma Büyükbaş'a Mahmut Civelek ve beşincisi Aydın Çağman'a Ersin yazıcı tarafından plaket takdim edildi.

Havanın kapalı ve zaman zaman yağışlı olmasına rağmen Sekapark'a akın eden vatandaşlar günboyu doyasıya eğlenip piknik yaptı. Sabah saatlerinden itibaren Sekapark'ı dolduran çocuklar ise oluşturulan oyun gruplarında oynama fırsatı buldular.

Yarışmacılar, geleneksel 5. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katıldı. Saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edildi. Birinciye 2000 TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye 1000 TL, dördüncüye 750 TL, beşinciye 500 TL, 150 mansiyona da 100'er TL para ödülü verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu İlyas Şeker Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi? Real Madrid Bayern Münih ilk maç kaç kaç bitmişti? Bayern Münih Real Madrid Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maç sonucu! İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 8 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Real Madrid 2-1 Bayern Münih maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) R. Madrid B. Münih maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Final Four tek maç mı EuroLeague 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title