Haberler

KMTSO Başkanı Balduk'tan Başbakana Teşekkür!

Güncelleme:

Kumaş Ve Konfeksiyon Sektörlerinde Korunma Önlemi Alınmasına Yönelik Yoğun İstek Sonuç Buldu.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Türkiye de özellikle tekstil sektöründe söz sahibi olan kentlerin talep ettiği, kumaş ve konfeksiyon sektörlerinde korunma önlemi alınmasına yönelik yoğun istek sonuç buldu. Hükümet gelen soruşturma taleplerini dikkate alarak soruşturma açılmasına dair çalışmaların başladığını bir tebliğ ile resmi gazetede yayımladı.

Soruşturma başlatıldığına yönelik tebliğ 13.01.2011 tarihli resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Konu üzerine bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, "Uzun yılların emekleriyle kurulan tekstil sanayi çeşitli makro ve mikro ekonomik faktörler nedeniyle son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Bir yandan küresel kriz diğer yandan düşük fiyatlı ithalat piyasaları tam anlamıyla istila etmiş ve üreticilerimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlardı.

Bizler de bu olumsuz tablo üzerinden yola çıkarak Dış Ticaret Müsteşarlığına soruşturma açılması yönünde talepte bulunmuştuk. Sağ olsunlar bu talebi değerlendirdiler ve soruşturma açılmasına izin verdiler. Bu karar da dün resmi gazetede yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Buna göre ilk olarak ülke grupları bazında farklılık göstermek üzere ilave gümrük vergisi alınması suretiyle geçici bir önem uygulanması öngörüldü. Soruşturma sonrası ise alınacak olan kalıcı önlemler belirlenmiş olacak.

Bu kapsam da soruşturma süresi içerisinde hem üretici hem de ithalatçıların görüşleri dinlenecek. Biz bu soruşturma neticesinde yerli üreticilerin korunmasına öncelik verileceğine inanıyoruz. Çünkü üretmezsek dışa bağımlı kalırsak bu bizi sadece daha büyük krizlere götürür. Üretmemiz lazım çünkü biz üretirsek hem vatandaşımız hem de ülkemiz kazanır"dedi.

Başkan Balduk, "Yerli üreticinin sorunlarına duyarlılık gösteren üretime ve istihdam artışına odaklanan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize ve Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu karar daha çok yatırım, daha çok üretim ve daha çok istihdam yaratmak açısından ciddi bir motivasyon olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title