Haberler

KKTC'deki Sivil Toplum Kuruluşları, CTP-bg'yi Kınadı

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği, Türk Mukavemet Teşkilatı (Tmt) Derneği, Ulusal Halk Hareketi, KKTC'yi Koruma Derneği ve Emekli Astsubaylar Derneği, Cumhuriyetçi Türk Partisi-birleşik Güçler'i (CTP-bg) Kınadı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Derneği, Ulusal Halk Hareketi, KKTC'yi Koruma Derneği ve Emekli Astsubaylar Derneği, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler'i (CTP-BG) kınadı.

Dernekler, CTP-BG Kurultayı'nda İstiklal Marşı'nın okunmamasını ve sadece demokrasi şehitlerinin anılmasını kınamak amacıyla bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısının düzenlendiği alanda "hepimiz mücahitiz", "yama olmak değil tanınmak istiyoruz", "KKTC'ye sahibiz" "Mehmetçik, halk, mücahit omuz omuza" yazılı pankartlar da yer aldı. Ayrıca, Dış Basın Birliği binası önüne Atatürk resimleri ile Türk ve KKTC bayrakları asıldı.

Dış Basın Birliği'nde İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan basın toplantısında örgütlerin ortak açıklamasını, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Aleattin Aydın okudu. Aydın, son zamanlarda yaşanan olayların ülkesini seven tüm vatanseverleri rahatsız ettiğini belirterek, milli birliği bozucu hareketlerin baş gösterdiğini ve süreklilik arz etmeye başladığını savundu. Aydın, milli birliği bozucu davranışlar sergileyenlere en büyük desteği iktidardakilerin verdiğini de iddia etti. Aleattin Aydın, KKTC Başbakanı Soyer'in, Türkiye ve KKTC halkı ile şehit ailelerinden özür dilemesini beklediklerini de söyledi.

Kurultaya katılan Türk siyasilerin gereken tepkiyi vermediğini de kaydeden Aydın, "Kurultayda yaşanan olaylara siyasiler ve bürokratlar gerekli tepkiyi göstermiş olsaydı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun herhangi bir davranışta bulunmasına gerek kalmayacaktı. Kıvrıkoğlu'nun Başbakan Soyer'in elini sıkmaması nezaketsizlik değil, teessürlerin ifadesidir" dedi.

Muharip derneklerin, KKTC'nin sonsuza kadar yaşaması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kalıcı olması ve Türkiye'nin garantörlüğünün tartışılmaması gibi konularda belirlediği kırmızı çizgilerin yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Aydın, bugüne kadar iç politikaya karışmadıklarını, ancak bunun yanlış anlaşıldığını söyledi. Aydın, "Sessizliğimiz sakın ola yanlış anlaşılmasın. Muharip dernekler, bu ülke için bedel ödeyen insanlardır. Biz bedel ödediğimiz şeyi kaybetmeyiz. Tüm muharip derneklerle bir araya gelerek eylemler başlatacağız. Halk iradesini temsil etmeyen hükümeti doğruya ve halka dönmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

(EK-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

title