Haberler

'Kimsenin Yerini Bildirmeye İhtiyacı Yoktur'

Tüm Yargı Mensupları Derneği, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan'ın Yargıyla İlgili Açıklamalarına Tepki Gösterdi.

Tüm Yargı Mensupları Derneği, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan'ın yargıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Salim Çoruk, yaptığı yazılı açıklamada, "Yargının kimsenin yerini bildirmesine ihtiyacı yoktur" dedi.

"Sayın Başbakan ve TBMM Başkanı tarafından Yargı organlarına ve görevlilerine yönelik sarf edilmemesi gereken söylemlerde bulunulmuştur" diyen Çoruk, siyasi erk sahiplerinin anlayışının, uymak zorunda olduğu yargı kararlarının ortadan kaldırmak, eylem ve söylemleriyle buna zemin hazırlamak ve bu konudaki uyarıları hiçe saymamak olmaması gerektiğini ifade etti.

Çoruk, Yargı organlarını, yasama ve yürütme organlarının isteklerine uygun hareket ederek bu doğrultuda karar veren organlar olarak gören bakış açısını anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Çoruk, "Siyasi irade bu gerçekler ışığında, hukuk ve demokrasi dışı söylemleri için yargı organlarını hedef haline getirmekten, kavgacı tutum ve davranışlardan vazgeçmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Çoruk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yargının kimsenin yerini bildirmesine ihtiyacı yoktur. Türk Yargısı Cumhuriyet ve kurumları arasındaki yerini gayet iyi bilmekte ve bunun gereği olan uyarılarını yapmakta bir an olsun tereddüt etmemektedir. Anayasanın değiştirilemeyecek hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerini değiştirmeye çalışmak, yada başka maddelerle sulandırmaya çalışmak siyasi iradenin hedefleri konusunda kamuoyunun kuşkuya kapılmasına yol açmıştır."

-"YÜZDE KAÇLA GELMİŞ OLURSA OLSUNÂ…"-

Çoruk, AKP'nin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı yüzde 47 oy oranına da göndermelerde bulunarak, iktidarı "gereksiz gerginlikler" yaratmamak konusunda uyardı.

Çoruk, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki hukukun üstünlüğü esastır ve bir hukuk devletinde yüzde kaçla gelmiş olursa olsun iktidarların değiştiremeyeceği, uyma zorunluluğunun bulunduğu kanunlar vardır. Buradan siyasi iradeye tavsiyemiz kamuoyunda gereksiz gerginlikler yaratmaması ve yargıyı tekrardan hedef haline getirmemesi olacaktır." (ANKA)

(GB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title