Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Protesto yürüyüşü AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Döğücü'nün konuşması Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri AK Parti İstanbul Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu protesto etti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Döğücü: "Kılıçdaroğlu'nun bu menfur sözlerini bütün kadınlarımız adına nefretle telin ediyoruz" "Böyle bir kişinin siyasetimizde yeri olamaz. Böyle bir kişinin, her fırsatta Atatürk'ten devralmakla övünülen CHP Genel Başkanlığı koltuğunda yeri olamaz" AK Parti İstanbul Kadın Kolları üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Protesto yürüyüşü

Ak Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Döğücü'nün konuşması Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Ak Parti İstanbul Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu protesto etti

İstanbul Kadın Kolları Başkanı Döğücü:

"Kılıçdaroğlu'nun bu menfur sözlerini bütün kadınlarımız adına nefretle telin ediyoruz"

"Böyle bir kişinin siyasetimizde yeri olamaz. Böyle bir kişinin, her fırsatta Atatürk'ten devralmakla övünülen CHP Genel Başkanlığı koltuğunda yeri olamaz"

Ak Parti İstanbul Kadın Kolları üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

Taksim Tünel'de bir araya gelen kadınlar, "Siyasete yakışmıyorsun", "Siyasetin çirkin yüzü", "Edep yahu" ve "Kadına saygı" gibi çeşitli dövizler taşıyarak yürüyüşe geçti. Kadınlar yürüyüş sırasında ıslık çaldı, alkışlı protestoda bulundu.

Galatasaray Meydanı'na gelen grup adına AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'nu yönelik sözlerinin, ahlaksızlığın ve alçaklığın sözlü cinnete dönüşmüş hali olduğunu söyleyen Döğücü, "Bu korkunçtur, vahimdir, faciadır." dedi.

Bu sözlerin, insanlığın en mukaddes ortak değerlerine yönelmiş bir saldırı olduğunu vurgulayan Döğücü, "Bütün içtenliğimizle inanıyoruz ki, Kılıçdaroğlu'nun kadın cinsiyetini aşağılamak üzere sarf ettiği sözler, bütün kadınlarımızın onurunu en sert şekilde incitmiş, kadınıyla erkeğiyle bütün milletimizin hissiyatını en ağır şekilde yaralamıştır. Kılıçdaroğlu'nun bu menfur sözlerini bütün kadınlarımız adına nefretle telin ediyoruz." diye konuştu.

Bunun, siyasi tarihimizde bir siyasetçinin ahlaki sefalet yönüyle yuvarlanabileceği çukuru göstermek bakımından, bir utanç vesikası olarak tarihe geçeceğini öne süren Döğücü, şunları kaydetti:

"Atalarımız 'üslub-u beyan aynıyla insandır' diyerek bir insanın insanlığının üslubundan ibaret olduğunu çok güzel ifade etmiştir. Biz her ne kadar söylediği bu insanlık, erdem, ahlak ve edep dışı sözleri Kılıçdaroğlu'nun insanlık düzey ve anlayışına yakıştırsak da, Bakanımızın şahsında aşağılanan kadınlarımıza, siyasetimize ve milletimize yakıştırmıyoruz. Böyle bir kişinin siyasetimizde yeri olamaz. Böyle bir kişinin, her fırsatta Atatürk'ten devralmakla övünülen CHP Genel Başkanlığı koltuğunda yeri olamaz. Böyle bir kişinin ana muhalefet partisi genel başkanı olarak siyasete devam ediyor olması, hem siyasetimiz, hem kadınlarımızın onuru, hem de bütün milletimizin insanlık değerleri adına büyük bir zül, büyük bir utançtır."

Şeyma Döğücü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadınlarımızın, ülkemizin ve milletimizin yüce hatırı adına, artık yeterince kirlettiği o koltuğu terk etmelidir. Hangi partiye gönül vermiş olursa olsunlar, başka kadınlık onurlarına en ağır şekilde saldırılmış kadın siyasetçilerimiz, kadın derneklerimiz ve kadınlarımız olmak üzere bütün milletimizi, bu insanlık, edep, haya ve ahlak yoksunu saldırı karşısında tavır almaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, insanlık onurumuz bir kere daha erdemsizliği yenecek, siyaset dünyamız en kısa zamanda Kılıçdaroğlu kirliliğinden arınacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Şeyma Döğücü İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title