Haberler

Kılıç: "Paralel Yapı, Dikey Yapı Bunlar Bizim İçin Geçerli Olmayan Şeylerdir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirterek, “Ülkemizin içerisinde hiçbir şekilde devlet yapımızın alternatif bir yapısını kabul etmiyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Ülkemizin içerisinde hiçbir şekilde devlet yapımızın alternatif bir yapısını kabul etmiyoruz. Paralel yapı, dikey yapı bunlar asla bizim için geçerli olmayan şeylerdir. Dünyanın öbür ucuna da gitseler adaletin önünde hesap verecekler" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Medeniyet Tasavvuru Gençliğinin, Erdemli Yöneticiler Akademisinin desteğiyle düzenlediği Ömer Karaoğlu müzik dinletisini izledi. Ankara MEB Şura Salonunda yapılan dinleti öncesi konuşan Çağatay Kılıç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkeyi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Çağatay Kılıç, "Bizim şiddetle, terörle işimiz olmaz. Onu yapanlar cevaplarını alır. Bu ülkeyi bölmeye ayrıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bizim aramızdaki bağ buna müsaade etmez. Bizim ecdadımız, 500 yıl önce sadece inançları yüzünden İspanya'dan kovulan, hayatları tehlikeye giren Yahudileri kabul etmiş ve onlara kucak açmış bir medeniyettir. Ama bugün uyguladıkları zulüm karşısında da biz ecdadımızdan aldığımız güçle bunun karşısında duruyoruz ve dünyaya bunu haykırıyoruz. Haykırmaya da devam edeceğiz. Bizim anlayışımızda birleştirmek vardır, ayrıştırmak yoktur. Farklı düşüncelere, farklı fikirlere tahammül ve saygı duymak vardır. Ama kendi düşüncelerimizi ve fikrimizi açık şekilde ortaya koyma kudreti vardır. Hiçbir zaman başkasının ne yapmamızı söylemesine de müsaade etmeyiz. Şunu kabul etmiyoruz ülkemizi, milletimizi şikayet edenler, yurt dışına gidip orada şikayet edenler, ülkemizin içerisinde bu millete ihanet edenlerle biz her zaman hesaplaşırız."

Ülke içerisinde yasa dışı hiçbir yapılanmayı kabul etmediklerini ifade eden Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizin içerisinde hiçbir şekilde devlet yapımızın alternatif bir yapısını kabul etmiyoruz. Paralel yapı, dikey yapı bunlar asla bizim için geçerli olmayan şeylerdir. Bu ülkeye ihanet edenler Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi dünyanın öbür ucuna da gitseler adaletin önünde hesap verecekler. Biz bunun takipçisi olacağız. Bu bize medeniyetimizin emanetidir."

Geleceğin gençlerin olduğunu kaydeden Çağatay Kılıç, "Doğru gençlik geleceğimizdir ama bugünden aldığı eğitimle, birikimle, kendini yetiştirmesiyle geleceğimiz olacaktır. Bizlerin edinmiş olduğu bilgiler, bugün edinmiş olduğu tecrübeler, geleceğin şekillenmesinde en önemli unsur olacaktır. Bundan dolayı sizlerin kendinizi çok çok iyi yetiştirmesi gerekiyor" dedi.

"MÜLTECİLERE SICAK BİR YUVA SUNMAK BİZİM İNSANLIK GÖREVİMİZ"

Konuşmasında Suriyeli mültecilerin yaşadığı drama dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Mülteci konumuna gelenlerin isteyebilecekleri hiçbir şey yok. Tek bir şey isterler sıcak bir yuva ve hayatlarını evlerine dönünceye kadar idame ettirecekleri bir imkan. Bunu onlara sunmak bizim insanlık görevimiz. İnancımızın, medeniyetimizin gereğidir. Bunun derinliğini iyi anlamamız gerekiyor. Biz bunu bir karşılık bekleyerek yapmıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu sıkıntılar yaşanmaya başladığında ne dedi? 'Kapımıza gelen her mazluma biz kapımızı açarız. Bu bizim insanlık vazifemiz, İslami vazifemiz' Dolayısıyla bu anlamdaki çalışmalarımızda sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, bundan dolayı eleştiri aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen siyasete de bu anlamda bu konuyu taşıyanlar oluyor. Ama insanın yaşam hakkı, insanın kendini huzurlu bir şekilde ifade etme hakkı, ailesi ile mutlu yaşama hakkı her şeyin üzerindedir. Bunun içerisine siyaseti koymamamız gerekir diye düşünüyorum. Bakın burada hep beraber bir aradasınız genç kardeşlerimiz olarak. ve bir arada bugün bu programı icra ediyorsunuz. Üniversitelerinizde okuduğunuzda, okullarınızda okuduğunuzda sizin aranızda bir ayrım yok. Suni olarak ortaya konan bir takım ayrımlar artık yok. Neydi bu suni ayrımlar? İşte burada başörtülü, başörtülü olmayan kardeşlerimiz aynı milletin evlatları bir arada. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Bu ülkenin ve bu medeniyetin birer üyesiyiz. ve hepimiz değerliyiz, el ele beraberce eğitiminizi alıyorsunuz, geleceğe doğru beraber yürüyorsunuz. İşte bu birlikte yürüyüşünüz gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye'nin hem bölgesinde hem dünyada sesini duyurmasına vesile olacaktır."

"BAKANLIĞIN GENÇLİĞE YÖNELİK FAALİYETLERİNİ LÜTFEN İYİ TAKİP EDİN"

Bakan Çağatay Kılıç, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında bakanlık faaliyetlerini de anlattı. Gençlik merkezleri ile ilgili bilgi veren Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"2002 yılında AKP iktidarları görev başına geldiğinde 74 gençlik merkezi vardı. Bu gençlik merkezlerinin içerisinde yapılan faaliyetler arasında da o zamandan bu zamana çok büyük fark var. O da işin diğer tarafı ama şu an sayısı 212. Bu inşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak yatırımlar ve çalışmalarla 300'ün üzerine çıkacak. Birçok ilimizde, ülkemizin farklı yerlerinde bu gençlik merkezlerini hayata geçiriyoruz"

Gençlik merkezlerinde gençlere çok farklı imkanlar sunulduğuna dikkat çeken Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanattan eğitime, iş dünyası ile olan bilgi alışverişine, tecrübe paylaşımına kadar birçok farklı programlar. Örneğin ney üflemeyi öğretiyoruz, keman çalmayı da. Dil eğitiminde Osmanlıcayı da öğretiyoruz. İngilizceyi, Fransızcayı, farklı dilleri de. Yani medeniyetimizden aldığımız bütün değerleri günümüzün eğitimiyle harmanlayarak sizlerin kullanımına, eğitimine sunuyoruz. Kur'an-ı Kerim derslerimiz de var. Bakanlığımızın faaliyetlerini lütfen iyi takip edin, arkadaşlarınızla konuşun. 2002 yılında gençlik merkezi üyesi sayımız on bir bindi. Bugün gençlik merkezlerimizin üye sayısı bir buçuk milyona ulaştı. Bu çok ciddi bir gelişme"

Bakanlığın gençlik projeleri hakkında da açıklama yapan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Bizim ecdada mektup yarışması diye bir yarışmamız var. 2013 yılında 27 bin genç katılmıştı buna. 2015 yılında 522 bin. Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde bununla ilgili dereceye girenler, Sayın Başbakanımızla ve Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşuyor. Yaptıkları da bugünkü dünyadan bir mektup kaleme alıyorlar ve bunu da ecdatlarına yazıyorlar. Çok güzel çok farklı duygular içeren mektuplar çıkıyor. 2014 yılında Osmanlı Türkçesi eğitiminden 21 bin gencimiz faydalandı. Bunlar sizin geleceğe taşıyacağınız önemli birikimlerdir. Bununla beraber bizim kendi medeniyetimizi farklı ülkelere taşıma görevimiz var. Almanya ile gerçekleştirilen gençlik değişim programları 20'ye çıktı. Bu gençlerimize iyi bir örnek. Dünyanın dört bir yanına gençlerimizi gönderiyoruz."

"GENÇLİK KAMPLARINDAN FAYDALANANLARIN SAYISI 180 BİNİ AŞTI"

Gençlik kamplarının faaliyetlerinden bahseden Kılıç, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizde gençlik kamplarına müracaat 70 bin civarındayken şu an sayı 180 bini aşmış durumda ve 50 bin kardeşimiz bu sene 2015 yılı içerisindeki kamp faaliyetlerimizden faydalanmış oluyor. Bu kamplarda ne oluyor? Gençlerimiz ülkemizin farklı illerinden geliyorlar, doğusundan batısından güneyinden. Bu kamplarda bir araya gelerek, çeşitli faaliyetlerde bulunarak, 10 günlük bir dönem geçiriyorlar. ve burada çok güzel kaynaşmalar oluyor."

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ÜLKENİN KAYNAKLARINDAN EŞİT DERECEDE FAYDALANMA HAKKI VARDIR"

Gençlik ve Spor Bakanlığının engelli gençlere özel önem verdiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Biz engelli kardeşlerimizi geçmişimizde de çok farklı metotla tedavi etmiş bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz. 2014 yılında 2000 engelli kardeşimiz özel dizayn edilmiş merkezlerde spor eğitimi aldı. 2015 rakamları çıkacak ve bu rakamı artırmış olacağız. Türkiye'mizin her bölgesinde yaşayan engelli genç kardeşlerimizin bu ülkenin kaynaklarından eşit derecede faydalanma hakkı vardır. Bunu sağlamak için çabalıyoruz" dedi.

2017 yılında Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatlarının yapılacağını hatırlatan Çağatay Kılıç, Samsun halkına, esnafına işaret dili öğretimine başlandığını söyledi.

Konuşmanın ardından, AK Parti Konya Milletvekili ve aynı zamanda Erdemli Yöneticiler Akademisi Başkanı Halil Etyemez, Bakan Çağatay Kılıç'a Kur'an-ı Kerim hediye etti. Müzik dinletisini ilgi ile izleyen Çağatay Kılıç, sanatçı Ömer Karaoğlu'nu tebrik etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akif Çağatay Kılıç İspanya Erdemli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title