Haberler

Kazım Karabekır, Kars'ta Anıldı

Doğu Cephesi Komutanı ve Kars'ın kurtarıcısı olarak bilinen Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 64'üncü yıldönümünde törenle anıldı.

Doğu Cephesi Komutanı ve Kars'ın kurtarıcısı olarak bilinen Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 64'üncü yıldönümünde törenle anıldı.

Anma programı bugün saat 10.00'da Kazım Karabekir Paşa'nın İstasyon Mahallesindeki Tren Garı önünde bulunan anıtına çelenk konulması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Vali yardımcısı Murat Demirci, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş (AKP), İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve askeri erkan ile öğrenciler katıldı.

Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda devam eden anma programında öğrenciler Kazım Karabekir Paşa ile ilgili şiirler okudu, hayatı anlatıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş 'Büyük komutan Karabekir Paşa, Atatürk'ün silah arkadaşıdır. 1918'de 1'nci Kafkas Kolordu Komutanı ve 1919-1921'de 15'nci Kolordu ile Şark cephesi Komutanı olarak Ruslar ile Ermenileri saf dışı etmiştir. Moskova ve Kars Antlaşmaları ile de bugün ki doğu sınırımızın kesin olarak çizilmesinde rol oynamıştırö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Kazım Karabekir Nevzat Bozkuş Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title