Haberler

Kayseri: Toplum Destekli Polislik Uygulaması

Türkiye genelinde ilk olarak gerçekleştirilen Toplum Destekli Polislik uygulaması, pilot bölge seçilen Kayseri'nin Talas İlçesi'nde ev hanımlarına tanıtıldı.

Türkiye genelinde ilk olarak gerçekleştirilen Toplum Destekli Polislik uygulaması, pilot bölge seçilen Kayseri'nin Talas İlçesi'nde ev hanımlarına tanıtıldı.

Kocasinan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Bora Öztürk, uygulama kapsamında pilot bölge olarak belirlenen Talas İlçesi'nde ev hanımları ile biraraya geldi.

Talas Kiçiköy Mahalle Muhtarı Bekir Hastürk'ün ev sahipliğini yaptığı toplantıda uygulama hakkında ev hanımlarına bilgiler veren büro amiri Bora Öztürk, ikametlerde yaşanan hırsızlık olaylarının büyük bölümünün bina giriş kapılarının açık bırakılmasından ve zile basıldığında kapının sorulmadan açılmasından kaynaklandığını söyledi.

Bina sakinlerini tanımadıkları kişiler karşısında daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Bora Öztürk, "Maalesef günümüzde komşuluk ilişkileri zayıf, yani komşu komşuya sahip çıkmıyor. Bu tutumsa hırsızlık olaylarının artmasında büyük rol oynuyor. Bizim burada esas amacımız, toplumdaki genel güvensizlik hissini azaltarak vatandaşın devlete olan güvenini sağlamaktır. Halkın da bu uygulamaya destek vermesi durumunda, inanıyorum ki hırsızlık olaylarının önüne geçeriz. Avrupa ülkelerinde olayların yüzde 90'ı gelen ihbarlarla çözülüyor. Türkiye'de ise bu rakam yüzde 10" dedi.

Site sakinlerinin sorunlarını da dinleyen Öztürk, Talas İlçesi'nde hırsızlık olaylarının yüzde 80'inin gündüz meydana geldiğini ifade ederek, özellikle ev hanımlarının gün içerisinde evde olmaya özen göstermelerini ve durumundan şüphelendikleri kişileri polise veya Toplum Destekli Polislik kapsamında bölgede görevli ekiplere bildirmesini istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title